• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Çav Bella rezaletini övenlere  soruşturma
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İzmir’de 20 Mayıs tarihinde yerel saatle 17.00 sıralarında kimliği belirsiz kişilerce merkezi sistemle ezan okunan Konak, Karşıyaka, Çiğli ve Buca ilçelerindeki bazı camilerinin minaresinden İtalyan partizan marşı olarak bilinen ‘Çav Bella’ şarkısı çalındı.

Sosyal medyadan CHP uzantılı bir adresten paylaşım yapılması sonrası bir çok siyasiden CHP lideri Kılıçdaroğlu'na tepki çağrısı geldi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun hesabını etiketleyerek, "Mübarek Ramazan ayının son günlerinde İzmir'de bazı camilerimize yapılan saldırılar aslında bir zihniyetin tezahürüdür. Bu ülkede ezan sesinden, sela sesinden rahatsızlık duyan güruha milletimiz ve özellikle İzmirli hemşerilerimiz hak ettikleri tepkiyi verecektir" dedi.

Hamza Dağ, CHP'li İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer'e, "İki gün önce bir demecinizde 'Çav Bella benimle özdeleşti' demiştiniz. Bu milletin dini değerlerine karşı bu çirkin saldırıyı gerçekleştirenlere ve bu provokasyona sahip çıkan parti yöneticilerinize karşı bir duruşunuz olacak mı?" diye sordu.

CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Banu Özdemir'in twitter hesabında yaptığı paylaşımlarla büyük tepki topladı.

Özdemir rezaletin videolarını destekler mahiyette paylaşımlarda bulunmuş.

 

Müftülük suç duyurusunda bulundu savcılık işe koyuldu

İl Müftülüğü olayla ilgili konu ile ilgili yargıya suç duyurusunda bulunduğunu açıkladı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, eyleme ilişkin videoları övücü ifadelerle sosyal medya hesaplarından paylaşanlar hakkında soruşturma başlatıldığını bildirdi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir