• DOLAR 32.457
  • EURO 34.744
  • ALTIN 2436.398
  • ...
Çocuklar, Kudüs ve Mescid-i Aksa sevgisini evlerine taşıdı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Siyonist rejimin işgali altında bulunan Müslümanların ilk kıblesi Mescid-i Aksa'nın durumuna ve Filistinlilerin yaşadıkları zulme dikkat çekmek için her yıl Ramazan ayının son cuma günü, dünyanın ve Türkiye'nin birçok noktasında "Dünya Kudüs Günü" olarak kutlanıyor.

Her yıl, kitlesel basın açıklamaları ve çeşitli etkinliklerle idrak edilen “Dünya Kudüs Günü” bu yıl Coronavirus (Covid-19) nedeniyle açık alanlarda yapılamıyor.

 

Gaziantep’te, Kudüs davasının unutulmamasını isteyen çocuklar, anne ve babalarının yardımıyla bir “Kudüs köşesi" oluşturdu. “Kudüs bizimdir”, "Kudüs bizim onurumuzdur”, “Kudüs Müslümanlarındır ve Müslümanların kalacak”, “Kudüs İslam’ındır”, “Kudüs kırmızı çizgimizdir”, “Kudüs coğrafi değil, İslami imani bir meseledir” ve “Kudüs ümmetin başkenti” şeklinde afişler hazırlayan çocuklar, kartondan Mescid-i Aksa maketi, resimler ve çeşitli süslemeler yaparak “Kudüs köşesi”ne astı.

Ellerinde tevhid ve Filistin bayrakları ile Kudüs ve Mescid-i Aksa'nın özgürlüğü için şiirler ve ezgiler okuyan çocuklar, Kudüs'e sahip çıkmak ve Kudüs’e olan sevgilerini göstermek amacıyla evlerinin bir köşesini süsleyerek “Kudüs köşesi" haline getirdiklerini söylediler.

“Kudüs ümmetin başkenti ve Müslümanların onurudur”

Kudüs’ün Müslümanların ilk kıblesi olduğunu belirten Hayrünnisa Aytekin, “Kudüs bizimdir ve bizim kalacak. Kudüs ümmetin başkenti ve Müslümanların onurudur. Biz, Kudüs’ü çok sevdiğimizden dolayı evimizde ‘Kudüs köşesi’ hazırladık. Mescid-i Aksa bizim ilk kıblemizdir. Kudüs'e sahip çıkmamız lazım. Kudüs yıllardır, siyonistlerin işgali altındadır. Kudüs'ün özgür olmasını istiyorum.  Kudüs özgür olursa biz de özgür oluruz. Kudüs siyonist işgalcilerin esareti altında olsa da İslam'ındır ve İslam’ın kalacaktır.” dedi.

“Kudüs'ün esaretten kurtulması için Müslümanların bir araya gelmesi lazım”

Müslümanlar için Kudüs'ün çok önemli olduğunu vurgulayan Rümeysa Fıstık ise “Biz, Müslümanlar olarak Kudüs'ü çok seviyoruz. Çünkü Kudüs bizim her şeyimizdir. Kudüs'ü kurtarmak için elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız. Kudüs'e olan sevgimizi göstermek ve sahip çıkmak için de bir araya geldik. Herkese Kudüs'e olan sevgimizi gösterdik. Çünkü Kudüs bizim ilk kıblemizdir. Şu anda maalesef Kudüs işgalci siyonistlerin esareti altındadır. Kudüs'ün siyonist işgalcilerin esaretinden kurtulması için bütün Müslümanların bir araya gelip Kudüs'ü esaretten kurtarması lazım. İnşallah bunu da başarırlar. Kudüs bizimdir, bizim kalacaktır.” ifadelerini kullandı.

“Mescid-i Aksa bizim ilk kıblemizdir, kırmızı çizgimizdir”

Kudüs’e sahip çıkmak ve Kudüs’e olan sevgilerini göstermek için kardeşleri ile birlikte “Kudüs köşesi” hazırladıklarını belirten Nursena Akyüz de şunları söyledi:

“Mescid-i Aksa’yı seviyoruz. Çünkü Mescid-i Aksa bizim ilk kıblemizdir, bizim kırmızı çizgimizdir. Ama maalesef yıllardır Mescid-i Aksa işgalci siyonistslerin esareti altındadır. Kardeşlerimle birlikte Kudüs'e sahip çıkmak, Kudüs'e bağlılığımızı göstermek için evimizde ‘Kudüs köşesi’ yaptık. ‘Kudüs İslam'ındır, Mescid-i Aksa onurumuzdur’ afişleri yaptık. Elimizden geldiği kadar imkanlarımız ölçüsünde Filistin bayrakları çizmeye çalıştık. Kudüs bizimdir, bizim kalacaktır.”

“Kudüs özgür değilse tüm dünya tutsaktır”

Kudüs’ün Müslümanların olduğunu vurgulayan Yunus Ezer de, “Kudüs bizimdir, Kudüs'ü seviyoruz ve Kudüs'ü sevdiğimizden dolayı kardeşlerimle birlikte evde bir ‘Kudüs köşesi’ hazırladık. Mescid-i Aksa Müslümanların ilk kıblesidir. Kudüs ve Mescid-i Aksa şu an işgalci siyonistlerin zulmü altındadır. Kudüs özgür değilse tüm dünya tutsaktır. İnşallah Kudüs'ün özgürlüğüne kavuşması için tüm Müslümanların bir olması gerekir. Kudüs bizimdir, Kudüs’ü seviyoruz.” şeklinde konuştu. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir