• DOLAR 34.213
  • EURO 37.421
  • ALTIN 2924.421
  • ...
İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİNGÖL - İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısı, Valilik konferans salonunda Bingöl İl Valisi Mustafa Hakan Güvençer başkanlığında yapıldı.


Toplantıya Vali Mustafa Hakan Güvençer, Belediye Başkan Vekili Ahmet Gündoğdu, Vali Yardımcısı Mutlu Akyol, İş-Kur İl Müdürü Fesih Güler ve kurul üyeleri katıldı.


Toplantıda konuşan İş-Kur İl Müdürü Güler, \"Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında bin 526 kişi geçici olarak istihdam edilmiştir. Yine mesleki eğitim kurslarından 380 kişiye mesleki eğitim kazandırılmış, işbaşı eğitim programlarında da 72 kişiye eğitim verilmiştir\" dedi.


Geçici istihdam sağlamak ve insanlara meslek edindirmek için projeler geliştirdiklerini vurgulayan Güler, \"Geçen yıl toplum yararına çalışma programı kapsamında Milli Eğitim Müdürlüğü, belediyeler, köylere hizmet götürme birlikleri ve Bingöl Üniversitesi işbirliği ile 47 toplum yararına çalışma programı düzenledik. Toplum yararına çalışma programı kapsamında bin 526 kişi geçici olarak istihdam edilmiştir. Yine mesleki eğitim kurslarından 380 kişiye mesleki eğitim kazandırılmış, işbaşı eğitim programlarında da 72 kişiye eğitim verilmiştir\" dedi. (Nihat Kanat-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir