• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Diyanet-Sen Malatya Şube Başkanı Mehmet Engin: “Bu gece bütün hayatımızı gözden geçirelim”
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hayatlarına sayısız güzellikler katan rahmet, bereket ve arınma mevsimi olan mübarek Ramazan ayının son günlerini yaşadıklarını ve bir Kadir Gecesi'ne daha kavuşmanın sevinci içerisinde olduklarını belirten Engin, Kadir Gecesi'ni diğer bütün zamanlardan üstün kılan en önemli özelliğinin Kur’an-ı Kerim’in bu gecede inmeye başlamasından kaynaklandığını söyledi.

“Bütün hayatımızı, Kur’an ve sünnet ölçüsüyle gözden geçirelim”

Engin, “Allah’ın yeryüzüne en büyük nimeti olan Kur’an’ın kadrini bilerek onun ölçüleriyle yaşanan her gün ve gece Kadir Gecesi'nin mağfiret, bereket, selam ve kurtuluş iklimine kavuşmak demektir. Öyleyse bu geceyi kapsamlı bir tefekküre vesile kılarak bütün hayatımızı, Kur’an ve sünnet ölçüsüyle gözden geçirelim. Rabbimizle, kendimizle, çevremizle, bütün varlık ve kâinat ile ilişkimizi tevhid, kulluk, adalet, merhamet, sorumluluk ve güzel ahlak üzere sabit kılalım. Sevgili Peygamberimiz (Sallallahu Aleyhi Vesellem) bu mübarek gece ile ilgili olarak, 'Kim inanarak ve sevabını Yüce Allah’tan umarak Kadir Gecesi’ni ihya ederse onun geçmiş günahları bağışlanır.' buyurmuş ve bu gece, 'Allah’ım! Sen affedicisin, affetmeyi seversin, beni de affet.' şeklinde dua etmemizi tavsiye etmiştir." diye hatırlattı.

"Tüm camilerimizin yeniden ibadete açılması için dua edelim”

Allah’ın (Celle Celaluhu) rahmetinin yeryüzünü kuşattığı bu gecede bütün günahlardan tövbe ederek bir daha aynı hatalara yaklaşmamak azmi ve bilinciyle af dilenmesi gerektiğini söyleyen Engin, şöyle devam etti:

“İçten ve samimi dualarımıza bütün insanlığı dâhil ederek kin, haset, nefret, korku, ümitsizlik, kan, gözyaşı, zulüm, eziyet ve ötekileştirmenin olmadığı; güven, sevgi, saygı, kardeşlik ve dayanışmanın hâkim olduğu bir hayatın ve dünyanın inşası için çalışma azmimizi yenileyelim. Ülkemizi ve tüm insanlığı kavuran, yüz binlerce insanın ölümüne neden olan, milyonlarca insanın hastalanmasına sebep olan Coronavirus (Covid-19) salgının bir an önce ortadan kalkmasını, insanlığın yeniden eski günlere ulaşması için dua edelim. Ayrıca başta Kâbe-i Muazzama olmak üzere, Mescid-i Nebevi, Mescid-i Aksa ve tüm camilerimizin yeniden ibadete açılması ve amacına uygun olarak yeniden açılması, bizleri hüzünlendiren bu durumdan kurtulmamız için dua ve niyazda bulunalım.” (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir