• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
Yasakçı müdüre tepkiler artıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - İlke Haber Ajansına konuşan Saadet Partisi Van İl Başkanı M. Necip Yavuzer, Başörtüsü yasağının yıllardır devam ede gelen bir sorun olduğunu ve bu hükümet döneminde bu zulmün katmerleşerek devam ettiğini söyledi.


"İktidar bu zulmü katmerleştirdi"
Türkiye`de yaşanan başörtüsü zulmünün daha evvel yönetmeliklerle belirlenirken bugün icraatın başındaki iktidarın bunu resmiyete sokarak madde haline getirdiğini hatırlatan Yavuzer, "Geçmişte de birçok ilde, üniversitelerde başörtüsü zulmüyle okuma hakları ellerinden alınan binlerce insan var. O dönemlerde büyük mücadeleler verilmesine ve karşı çıkılmasına rağmen bu kangren halen devam ediyor ve şu andaki iktidar da bunu katmerleştirmiştir" dedi.


Bu sorunun çözülmesini engelleyen ne?
Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer`in sözlerini hatırlatan Başkan Yavuzer, "Milli Eğitim Bakanı diyor ki; `Eğer biz bunu çözmek isteseydik çözerdik. Çok rahatlıkla ortadan kaldırabilirdik.` Peki, engelleyen ne?" diye sordu.


"Başörtüsünün icraata sokulamaması büyük bir zulümdür"
Ahzab ve Nur suresinde Allah-u Teâlâ`nın örtü emrinin net bir şekilde bulunduğuna değinen Yavuzer, "Bunlar da İslam`a yabancı olmayan, İslami bilgi, birikim neticesinde bu makamlara gelen insanlar. İslam`a rağmen başörtüsünü icraata sokmamaları onların hem büyük bir ayıbı hem de büyük bir zulümdür" dedi.


"Kraldan fazla kralcı kesilen tipler var"
"Gerek Urfa`da, Diyarbakır`da, Van`da ve gerekse diğer illerde kraldan fazla kralcı kesilen tiplerin var olduğunu ifade eden Yavuzer, "Bu ne ahlakidir ne İslami`dir ne de insanidir. Bu yasanın da biran evvel düzeltilmesi hususunda çağrımız vardır. İnşallah bu çağrıya da kulak verirler" dedi.

Okul Müdürü M.Emin Yüleryüz ile ilgili bir soruya ise Yavuzer, "Böyle bir düşünceyle bir insanın eğitimci olmaması gerekir" diye cevapladı. (Fırat Arslan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir