• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
`Ayaküstü` Hüseyin Velioğlu`nu Sordu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Hizbullah`ın Kurucu Lideri Hüseyin Velioğlu, vefatının 13. Yıl dönümünde mezarı başında binlerce seveni tarafından anıldı.

Mezarlığa gelen Velioğlu`nun sevenlerine mikrofon uzatan Ayaküstü ekibi, ziyaretçilere Hüseyin Velioğluna dair çeşitli sorular sordu.

"Rahmetli Muhterem Hüseyin Velioğlu denince aklınıza ne geliyor?" şeklindeki soruya kimileri “şehadeti” derken, kimileri ise “İslami bir hayat ve direniş”, “İslam davası için mücadele eden bir lider”, “Zalimlere karşı vermiş olduğu mücadele”, “Şehadeti aklımıza geliyor ve yüreğimiz parçalanıyor”, “Yüklendiği büyük davası”, “İzzetli bir duruş, onurlu bir mücadele ve şerefli bir ölüm”, “Malını ve canını İslam uğrunda feda etmesi”, “İzzetli onurlu bir mücahid, aynı zamanda siyasi bir deha”, “Cemaat aklımıza geliyor”, “Şehadeti ve 17 Ocak 2000 tarihi” yönünde ilginç cevaplar verdi.

Duygu ve düşünlerinin sorulması üzerine, ziyaretçilerin çoğunun Velioğlu’nu ziyaret etmekten büyük mutluluk duyduğu yönünde cevaplar verildi.

“Rahmetliyi anmak için daha farklı etkinliklerin yapılması gerektiğine inanıyor musunuz?” sorusuna, “evet yapılması gerekiyor” yanıtı verilirken, bir ziyaretçi 17 Ocak tarihinin “Şehidler Günü” olarak ilan edilmesi önerisinde bulundu.

Son soru olarak ziyaretçilere, “Velioğlu’nun bölgemize bıraktığı en büyük miras sizce nedir?” sorusunu ziyaretçilere yönelten programı hazırlayan ve sunan M. Cevat Çalış, Velioğlu’nun bölgenin tamamına yakın yerlerini gezerek insanlara İslam’ı anlattığını, bunun neticesinde Müslüman bir gençlik ve çalışmaları Türkiye sınırlarını aşarak Avrupa ve diğer coğrafyalara taşan bir İslami yapı ve Cemaat bıraktığı şeklinde yanıtlar aldı. (Hürseda Haber)
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir