• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Berberler İsyan etti: Akrabalarımız bizden korkuyor!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Malatya İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Recep Bentli’nin sosyal medya hesabı üzerinden 3 berberin test sonuçlarının pozitif çıktığı yönünde yaptığı açıklamaya tepkiler gelemeye devam ediyor.

İl Sağlık Müdürlüğü önünde toplanan bir grup berber, beraberlerinde getirdikleri malzemeleri yere bırakarak açıklama yaptılar. Açıklamayı Kuaför Erkan Aktaş okudu.

3 meslektaşlarının Covid-19 testinin pozitif çıkmasının İl Sağlık müdürünün attığı Tweet ile kamuoyuna yanlış lanse edildiğini ve bin 500 berber ve kuaför olmak üzere yaklaşık 6 bin çalışanın zan altında kaldığına dikkat çeken Aktaş, akrabalarının ve arkadaşlarının dahi Covid-19 taşıyorlar diye kendilerinden korktuklarını dile getirdi.

Şimdiye kadar dünyanın hiçbir yerinde hiçbir meslek dalının deşifre edilmediğini, sadece kuaförlerin deşifre edildiğini belirten Aktaş, yapılan yanlıştan dönülmesi gerektiğini söyledi.

“Bin 500 kuaför ve 6 bin çalışan zan altında bırakılmıştır”

Aktaş, “Biz Malatya berber ve kuaförleri olarak İl Sağlık Müdürümüz Sayın Recep Bentli'nin yaptığı yanlış ve sorumsuzluğun farkında olsun diye her mahalleden temsilci arkadaşlarımız burada protesto edelim diye toplandık. Attığı Tweet ile yaklaşık bin 500 bayan erkek kuaförü ve 6 bin çalışanı zan altında bırakmıştır. Bu yanlıştan dönülmesi lazımdır. Biz hijyenden ve sağlıktan yanayız. Biz testlerimiz yaptırdık. Sonuç negatif çıktı. Salonlarımızda bütün sorumluluklarımızı yerine getirdik fakat müdürümüzün bizleri hedef gösterdiği için halk korkar oldu. Dünyanın ve Türkiye'nin hiç bir yerinde; bu hastalığa yakalanan, iyileşen, vefat eden hiç kimsenin mesleği hedef gösterilmedi. Neden Bir tek İl müdürümüz Recep Bentli Tweet atarak kuaförleri hedef gösterdi, Bu talimatı kimden aldı?” diye sordu.

“Akrabalarımız,  arkadaşlarımız bile bizden kaçar oldu”

Maddi kaybı bir kenara bıraktıklarını akrabaları ve arkadaşlarının dahi kendilerini kaçtığına dikkat çeken Aktaş, “Hangi meslek dalı bu kadar hedef haline getirildi? Hangi kurumda, meslekte kimin hasta olduğunu kim biliyor? Sadece sayı verildi. Ama İl müdürümüz doğrudan berber ve kuaförleri hedef aldı. Bin 500 salon ve 6 bin çalışan mağdur oldu. İl Müdürü bu sorumsuzluğunun farkına varsın. Tweet atmakla il müdürlüğü yapılmaz. Bu yanlıştan dönülsün. Malatyalı kuaförler hijyene ve sosyal mesafeye uyan insanlar. İçimizden 3 tane arkadaşımızın sonucu pozitif çıkmış olabilir normaldir tedavileri yapılıyor. Hangi meslek grubunda çıkmadı ki? Mesleğimizin hedef tahtasına oturtulmasına rahatsızız.” diyerek tepkilerini dile getirdi. (İLKHA)











Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir