• DOLAR 32.588
  • EURO 35.041
  • ALTIN 2443.437
  • ...
Sokağa çıkma yasağı olmasına rağmen market ve manavlarda yoğunluk yaşandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Türkiye’de 6’ıncı kez uygulanan sokağa çıkma yasağı bu hafta 15 ilde uygulandı. Daha önce uygulanan sokağa çıkma yasakları ilk 4 hafta 30 büyükşehir ve Zonguldak’ta uygulanmıştı. Coronavirus vakalarının azalmasıyla birlikte esnetilen yasak, geçen hafta 23 büyükşehir ve Zonguldak’ta uygulanmıştı.

Yaşanan olumlu gelişmelerin ardından biraz daha esnetilen yasak, bu hafta sadece 15 ilde uygulandı. Salı gününe denk gelen 19 Mayıs “Gençlik ve Spor Bayramı” münasebetiyle 4 gün olarak uygulanan yasak kapsamında hafta sonu market ve manavlar kapalı tutuldu.

Vatandaşın mağdur olmaması için pazartesi ve salı günleri 10.00-16.00 arasında market ve manavların açık tutulacağının belirtilmesiyle vatandaşlar marketlerin açıldığı saat itibarıyla sokaklarda hareketlilik yaşandı.

Market ve manavların önlerinde ciddi yoğunluk oluşturan vatandaşların bir kısmının alışveriş yaparken sosyal mesafe kuralına uymadığı görüldü. Öte yandan yaşanan yoğunlukla birlikte ortaya çıkan görüntülerde sanki İstanbul’da sokağa çıkma yasağı uygulanmıyormuş gibi bir izlenim bıraktı.  (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir