• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
Avrupa Yetim Der`den Eksi 20 Derecede Yardım
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MUŞ - Avrupa`da yardım faaliyetlerinde bulunan Avrupa Yetim Der, 2013 yılı yardım faaliyetlerine Muş`ta başladı. Yetim, öksüz ve kimsesiz çocuklar başta olmak üzere her türlü ihtiyaç sahiplerinin yaşamsal temel ihtiyaçlarını karşılamaya çalışan, Türkiye ve dünyanın çeşitli ülkelerinde ve özellikle Afrika ülkelerinde faaliyetlerini yürüten Yetim-Der geceye ve eksi 20 dereceye rağmen Muş`ta da birçok yetim ve ihtiyaç sahibi aileye ulaşmaya başladı.
 
İlk yardım faaliyetlerine Muş`un Yaygın Beldesinden başlayan Yetim-Der, yardımları dağıtırken çeşitli zorluklarla karşılaştı. Yardım ekipleri, Yaygın Beldesinde yetimleri olan 3 aileye, yardım ulaştırdıktan sonra Merkez Kardeşler köyüne geçti.
 
Kardeşler köyünde araçlarının lastiği patlayan yardım ekibi, gece karanlığında zor saatler geçirdi. Ekipleri eksi 20 derecede araçlarının lastiğini değiştirdikten sonra bu köyde 2 yetim aileye yardımlarını ulaştırdı. Daha sonra Muş merkez Bozbulut köyünde bir yetim aileye ziyarette bulunan Avrupa Yetim-Der yardım ekibi, burada belirlenen bir aileye yardım ulaştırdı.
Yetim-Der ekibi dönüş yolunda mahsur kalan bir araca yardımcı olduktan sonra saat 21.30`da tüm zorluklara rağmen Muş merkeze ulaşabildi.
 
Muş merkez başta olmak üzere Muş`un birçok köyüne, genel olarak gıda yardımı ulaştırmayı hedeflediklerini belirten Avrupa yetim Der temsilcilerinden Hayrettin Uyar, toplamda atmış aileye et ve gıda yardımı yapmayı hedeflediklerini belirtti. (M Şirin Çağlayan - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir