• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
Karnından 2 kiloluk ur çıktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN - Tarsus`ta karın ağrısı şikayeti ile özel bir hastaneye başvuran Emine Gören`in (44) karnından kapalı ameliyat (laparoskopik) yöntemi ile 2 kg ağırlığında ur çıktı.

 

Niğde`de yaşayan 12 yıllık evli Emine Gören, çocuğu olmadığı için 8 yıl önce muayene olduğunda rahminde miyom olduğunu öğrendi. Ankara`da ameliyat olan Emine Gören, ameliyatın ardından çocuk sahibi olmak için tedavi görmesine rağmen çocuk sahibi olamadı. Geçen süre Gören`in karnı büyünce, yapılan muayene sonucunda rahimde kalan küçük miyomların büyümeye başladığı belirlendi.

 

\"Hamile Gibiydi\"
Karnı 7 aylık hamile bir kadınınki gibi büyüyen Emine Gören, tavsiye üzerine Tarsus`ta özel bir hastaneye başvurdu. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Yavuz Uçar, Gören`in karnında 2 kilo ağırlığında miyom olduğunu belirledi. Emine Gören, Op. Dr. Yavuz Uçar ve ekibi tarafından laparoskopik (kapalı) yöntemle ameliyat edildi.

 

Konu hakkında açıklama yapan Op. Dr. Yavuz Uçar, \"Hasta bize başvurduğunda ameliyat olmak istiyordu. Operasyon günü kararlaştırıldı ve kapalı yöntemle ameliyatı gerçekleştirdik. Miyomları ve rahmi aldık. Yaklaşık 2 kilogramağırlığındaydı. Operasyon yaklaşık 4,5 saat sürdü. Geçirilmiş operasyona bağlı ciddi karın zarı ve bağırsak yapışıklıkları vardı. Rahim adeta frozen pelvis (donmuş) dediğimiz tarzdaydı. Bu biraz vaktimizi aldı. Hastamızı ertesi gün de şifa ile taburcu ettik\" diye konuştu. (A. Hakim Kurt - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir