• DOLAR 34.308
  • EURO 37.516
  • ALTIN 2921.529
  • ...
Müslümanları İslam`a Sahip Olmaya Çağırıyoruz!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
KOCAELİ - Kocaeli Kartepe İnsan Hakları Dayanışma Derneği Cuma namazından sonra İzmit Özgürlük Meydanında "Başörtüsünün her alanda özgür olması için" basın açıklaması yaptı.
 
Basın açıklamasını Dernek Başkanı Ali Akbaş yaptı. Akbaş yaptığı açıklamada Memur Sen tarafından başlatılan kampanyaya destek verdiklerini söyledi.
 
Başörtüsü ve tesettür mücadelesinin 90 yıldır bu ülkede devam ettiğin belirten Akbaş, "Biz bu mücadeleden asla taviz vermeyeceğiz, son çıkarılan genelge ile okullarda başörtüsü yasağı devam etmektedir, buradan bütün yasakçılara sesleniyoruz, siz istemeseniz de bu çağdışı yasak muhakkak bir gün son bulacak ve insanlarımız özgürce yaşamaya devam edeceklerdir." dedi.
 
Bu Dava Sadece Bizim Değil; Bütün İslami ve İnsani STK`ların Ana Meselesidir
"Bizler kendilerine Müslümanım diyen ve kimliklerinin din hanesinde İslam yazan kardeşlerimizi, ait oldukları dinlerinin, emirlerinin hakim olması için, her Cuma bu meydana davet ediyoruz, Allah`a verdikleri sözleri tutmalarını istiyoruz." Diyen Akbaş sözlerini şöyle sürdürdü: "Çünkü bu tüm Müslümanların ve kendinde İslam bulan herkesin davasıdır. Nitekim Kur-an`ı Kerimin Enfal Suresinin 39. Ayeti şöyle diyor. "Temel hak ve özgürlüklere yapılan tecavüz, baskı, zulüm, işkence ve fitne ortadan kalkıncaya, sadece Allah`ın dini ve düzeni, medeni kurallar, İslam, toplumunda Allah adına varlığını ve hakimiyetini tamamen sağlayıncaya kadar onlarla savaşın. İnkara, işkence ve zulme son verirlerse, bilsinler ki, Allah onların işledikleri amelleri biliyor, görüyor, davranışlarını mükafatlandıracak."
 
Müslümanlar Baskı Altında Yaşamaktadırlar
90 yıldır Müslümanlara yapılan baskı, zulüm ve dayatmaların son bulması gerektiğini ifade eden Akbaş, "Devlet bu topraklardaki Müslümanlara, sömürgeci, Amerikancı ve Avrupacı, zalim bir yönetim şekli olan, putperest rejim Kemalist, Atatürkçü ve CHP zihniyetini zorla Müslümanlara dayatmaktan vazgeçmelidir. Bu Ülkede Yahudiler, Hristiyanlar, ateistler, dinsizler, teşhirciler, sarhoşlar, kumarbazlar, zinacılar özgür olarak yaşamaktadırlar, fakat bu toprakların gerçek sahipleri olan Müslümanlar bu saydığım zalimler tarafından baskı altında tutularak, en doğal hakkı ve özgürlükleri ellerinden alınmış yaşam mücadelesi vermektedirler" diye ifade edildi.
Yapılan açıklamadan sonra grup sessizce dağıldı.
(Medeni Topaloğlu-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir