• DOLAR 34.264
  • EURO 37.581
  • ALTIN 2915.45
  • ...
Peygamber Sevdalılarından Başörtü Mağdurlarına Destek Ziyareti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - İkra-Eğitim Sağlık Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (İkra-Der), Rahmeteli Gıda Bankası ve Muhtaçlarla Dayanıma Derneği, Van Köyleri Dayanışma Derneği ve Sabır Eğitim Dayanışma Derneği`nden (Sabır-Der) oluşan Peygamber Sevdalıları Platformu, yasakçı müdür tarafından mağdur edilen ailelerden Ahmet Yıldız ile Fatih Yıldız`ı evlerinde ziyaret ederek, ailelerin yanın olduklarını bildirdi.
 
Konu ile ilgili olarak heyete bilgi veren aile reisi Ahmet Yıldız, başörtülü olan insanın kimseye zararının dokunmayacağını aksine iyiliklerinin dokunacağının belirterek, okul müdürünün başörtüsüne aşırı bir düşmanlığı olduğunu söyledi.
 
"Müdür beyin uğraştığı tek şey bu çocuğun başındaki başörtü"
Okullarında bir sürü sorun olduğunu ancak müdürün tüm bunları boş vererek sadece öğrenci ve öğretmenlerin inançları gereği taktıkları başörtülerine karıştığını aktaran, Yıldız şunları kaydetti: "10-20 dakika yağmur yağdığında okulumuzun önünde yarım metreden fazla su birikiyor. Mecburen suyun içinden geçip okula gidiyor öğrenciler. Onu hiç görmüyor. Okulun o kadar problemi var. Tuvaletlere girilmiyor okulun içine girilmiyor okulda çok ciddi bir disiplin boşluğu olmasına rağmen müdür bey bunlarla ilgilenmiyor ilgilendiği tek şey bu çocuğun başındaki başörtü."
 
"Müdür hakkında gereken işlemler bir an önce yapılmalıdır"
Gayelerinin kimseyi incitmek olmadığını aktaran Fatih Yıldız ise, "Tek gayemiz öğrenci ve öğretmenlere bu mağduriyetleri reva gören müdürün kolluk kuvvetlerinin görevini bırakarak kendi görevini yapması ve hakkında gereken işlemlerin bir an önce yapılmasıdır" şeklinde konuştu.
 
"Van peygamber sevdalıları platformu olayı ailelerin dilinden dinledi" Daha sonra heyet adına bir açıklama yapan bölgenin kanaat önderlerinden ve Van Köyleri Dayanışma Derneği gönüllüsü Molla Abdurrahim Timurtaş mağdur olan ailelere destek olmak ve bu mağduriyetlerin giderilmesi için aileleri ziyaret ettiklerini belirterek, "Bu kardeşlerimizin okul müdürü tarafından mağdur edildiklerini öğrendik. Peygamber Sevdalıları Platformu olarak bu ailemizi ziyaret ederek olayı kendilerinden dinlemek istedik" dedi.
 
"Kızlarımızın okumamasının en büyük sebebi bizzat kendileridir"
Çocuklarına sahip çıkmalarından ve haklarını savunmalarından dolayı aileleri tebrik eden Molla Timurtaş, "Eskiden beri Müslüman Kürt halkımızın kız çocuklarını okula göndermemelerinin en büyük sebebi bu inanç noktasındaki zulümlerden dolayıdır. Zaten bölgemizde okullar geç açıldı. Alimlerin çoğu bu mekteplere karşı çıktılar. Sebebi ise inançlarımıza ters düşen uygulamalar yani başı açıklık, insanları açık seçikliğe zorlanmalarıdır. Şunu unutmasınlar ki çocuklarımızın kızlarımızın okumamasının en büyük sebebi bizzat kendileridir. Açık saçıklar okula gidebiliyor ve bu şekilde okuyorsa neden Allah için örtünenler okumasın? Yüzde 99`u Müslüman olan bir ülkeye batı tarzı yasaları getirip dayatmaları ve kızlarımızın örtüleriyle uğraşmaları büyük bir zulümdür. Büyük bir haksızlıktır" diye konuştu.
 
Mağdur aileler adına konuşan Ahmet Yıldız ise, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Dile getirmiş olduğumuz bu başörtüsü sorunu kişisel bir sorun değildir. Bizleri ziyaret eden Peygamber Sevdalılarından Allah razı olsun bizler gerçekten çok memnun olduk. Sıkıntılarımızı kamuoyuna duyuran değerli basını da ayrıca teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu. (Murat Dalgın - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir