• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Ölümü  6 Kişiye Umut Oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

SAKARYA - Karasu ilçesindeki TOKİ Kavşağı`nda 20 Mart Pazar günü meydana gelen trafik kazasında ağır yaralanan ve tedavi gördüğü Sakarya Yenikent Devlet Hastanesi`nde beyin ölümü gerçekleşen 29 yaşındaki Kadı`nın organları, ailesi tarafından bağışlandı. Bunun üzerine hastane yetkilileri, İstanbul`daki Organ Nakli Koordinasyon Merkezi ile irtibat kurdu. Kartal Koşuyolu Hastanesi ile Memorial Hastanesi`nden gelen ekip, Yenikent Devlet Hastanesi`ndeki doktorlar ile yapılan 4 saatlik operasyonla vericiden organları aldı.


Alınan organlardan bir böbrek ve karaciğer, Memorial Hastanesi`ndeki 2 hastaya, kalp Kartal Koşuyolu Hastanesi`ndeki acil bir hastaya, kornealar da Dr.Lütfi Kırdar Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi`nde nakil bekleyen iki hastaya nakledilecek. Diğer böbrek ise Sağlık Bakanlığı`nın sisteminde yapılacak eşleştirme sonucunda sırada bekleyen dokusu en uygun hastaya nakledilecek.
 

Organları bağışlanan genç gazetecinin dayısı Kadir Mazlum, Selçuk`un askerden geldikten sonra organlarının bağışlanmasını kendilerinden istediğini belirterek; "Bizden de organlarımızı bağışlamamızı istemişti. Böyle bir durumu belki hissetti. Ona istinaden anne ve babasıyla görüştük. Dolayısıyla Selçuk`un da bunu isteyeceğine karar verdik. Organlarını bağışladık. Selçuk`un birden fazla insana hayat verecek olması acımızı rahatlattı ama onu geri getirmeyeceği gibi organlarını verdiğimiz insanları tanımak da bize nasip olur" diye konuştu.
 

Karasu TOKİ Kavşağı`ndaki kazada, Murat Malay yönetimindeki 54 YV 283 plakalı araç, Selçuk Kadı`nın kullandığı otomobil ile çarpışmış. Kazada Kadı ağır yaralanmıştı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir