• DOLAR 35.466
  • EURO 36.533
  • ALTIN 3072.2
  • ...
Diyarbakır özgürlük için adım attı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Memur-Sen Diyarbakır Şubesi, Genel Merkezleri`nin başlatmış olduğu `10 Milyon İmza` kampanyası için Ofis AZC Plaza önünde basın açıklaması yaparak imza standını açtı. Halkın ilgisini çeken imza kampanyasına katılım yoğun oldu.

Basın açıklamasını okuyan Memur-Sen İl Başkanı Yunus Memiş, \"Çalışmalarımıza milletimizi dâhil edecek `Özgürlük için 10 Milyon İmza` kampanyası başlatmış bulunuyoruz. Düzenlediğimiz kampanya sonucunda toplanacak imzalar merkezimize ulaştırılacak ve sendika genel merkez yöneticilerimiz ve genel başkanlarımızca Başbakanlığa sunulacaktır\" dedi.

Memiş, giyim ve kuşamda ayrıntılara takılmanın yanlış olduğuna vurgu yaparak, \"Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan personelin kılık ve kıyafetine dair yönetmelikle kadın çalışanların ayakkabısının şekline, başını örtüp örtemeyeceğine kadar düzenleme yapma yetkisini kendisinde bulan çarpık zihniyetin bakiyesi halen devam etmektedir. Vekilleri seçen millet, kendi kıyafetini seçemiyor. Başbakanı, Cumhurbaşkanını seçen kadınlarımız, çalışma hayatında kendi kıyafetini seçememektedir. Başı açık çalışabilen kadınlar varken, başını örterek çalışma hakkını kullanamayan kadınlar göz ardı edilmemelidir\" dedi

Okullardaki kılık kıyafet özgürlüğünü desteklediklerini, ancak derse ve okula tanınmış bir ayrıcalık ve özgürlük olduğunu ifade eden Başkan Memiş, \"Okula ve derse özgürlük tanıyan anlayış, bireyi görmezden gelmemeli, özgürlüğün herkesin beklentisine karşılık vermelidir. Saydığımız gerekçelerden dolayı saç, sakal, bıyık, favori ve tırnak uzunluğu ile ilgilenen, kadınlara başı açık olmayı dayatan, kazağın yakasıyla, pantolonun kumaşıyla, ayakkabının topuk boyuyla ilgilenen, Anayasada ve herhangi bir kanunda olmayan 1982 model darbe dönemi kalıntısı kılık-kıyafet yönetmeliğinin değiştirilmesini istiyoruz\" şeklinde konuştu.

Devlet tarafından kadına psikolojik şiddet uygulanmaktadır
Referandum da kadınlara ayrıcalık hakkını onaylayan milletimiz, kamuda kadınların kategorize edildiğini kadınlar ve kadınlar arası ayrımcılık uygulandığını dikkat çeken Şube Başkanı Memiş, \"Ülkenin hür ve eşit bütün yurttaşları aynı hakları kullanamamakta, kadın eşitsizliğine sebep olmakta, özellikle inancı gereği başörtüsü takan kamu çalışanlarına zorla başları açtırılmakta ve bu uygulamayla bizzat devlet tarafından kadına psikolojik şiddet uygulanmaktadır. Yapılan, cinsiyet ayrımcılığıdır, demokratikleşme yolunda önemli adımlar atan ve lider olma konumunda olan Türkiye, bu ayıbından en kısa zamanda kurtulmalıdır.\" ifadelerini kullandı.

İmza atarak kampanyaya destek veren öğrenciler de, yasağın kalkması gerektiğini vurgulayarak, başörtü özgürlüğünün anayasal güvence altına alınmasını istedi. (Ömer Adıgüzel - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir