• DOLAR 34.242
  • EURO 37.389
  • ALTIN 2928.632
  • ...
CHP`li Aygün  Eleştirilere Sert Cevap Verdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

CHP`nin en çok tartışılan ismi haline gelen Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, sosyal paylaşım sitesi twitter`dan tepkilere cevap verdi.

Aygün`ün `Kurtuluş Savaşı`nda Rumlar`a etnik temizlik yapıldı` sözleri ve Paris`te infaz edilen Sakine Cansız`ın Tunceli`deki ailesine taziye ziyaretinde bulunması CHP`de tepkilere neden olmuştu. Çin`den yaptığı açıklamada Türkiye`ye döndükten sonra gerekeni yapacağını ifade eden CHP lideri Kılıçdaroğlu gibi parti içinden de bazı vekiller Aygün`e sert çıkmıştı.

"2007 SEÇİMLERİNİ HATIRLATIRIM"

Bugün sosyal paylaşım sitesi twitter`dan eleştirilere tepki gösteren Aygün, `Ben olmasam CHP Tunceli`de var olamaz` dedi. Hüseyin Aygün, ` Amacım partimizin daha da güçlenmesi ve iktidarıdır; ancak bu partide daha sol isimlerden biri olarak var olduğumun da bilinmesini isterim. Bir önceki 2007 seçimlerinde CHP`nin Tunceli`den milletvekili çıkaramadığı sanırım hatırlardadır; ben bu partiye bağlıyım. Tunceli`deki 2011 seçim sonuçlarına tekrar bakmalarını öneririm; PKK`nın baskıları altında başlayan kampanyamızın yüzde 60`ya yakın oy çoğunluğuyla sonuçlandığını; mesela Ovacık`ın en yüksek noktasındaki arıcıların sorunlarını dinlemeye gittiğim için PKK`nın hedefi olduğumu da kamuoyu iyi bilmektedir. ` ifadelerini de kullandı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir