• DOLAR 32.479
  • EURO 34.852
  • ALTIN 2441.976
  • ...
Ağrı Müftüsü Topçu: "Sağlam toplumlar sağlam ailelerden kurulur"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Boşanmaların ve son dönemde toplum fertleri arasında huzursuzlukların artması gibi birçok sorunun altında yatan ana nedenin sağlam bir aile yapısının olmayışından kaynaklandığını belirten Topçu, evlilikte Allah ve Resulünün tavsiye ettiği kurallara uyulmasının sağlıklı bir toplumu oluşturabileceğine vurgu yaptı.

Dünya Aile Günü dolayısıyla önemli açıklamalarda bulunan Topçu, İslam'ın aile kurumuna çok önem verdiğini belirterek, "Sağlam toplumlar, sağlam ailelerle birlikte kurulur, sağlam ailelerin kurulabilmesi içinse sağlam bir evlilik yapılması gerekir." dedi.

"Peygamberimiz dindar hanımlarla evlenilmesini tavsiye ediyor"

Peygamberimizin evlilik tavsiyelerinden örnekler aktaran Topçu, "Sağlam bir evliliğin nasıl yapılması gerektiği konusunda Hazreti Peygamber (Sallallahu Aleyhi Vesselim)'in çok anlamlı, altın ifadelerle yere koyduğu tavsiyeleri vardır. Bu nasihatlerden bir tanesinde Peygamber Efendimiz, 'Dünya bir faydalanma yeridir, en güzel faydalanılacak kimse de saliha bir hatundur.' buyuruyor. Ayrıca yine Peygamber Efendimiz, 'Bir hanımla dört hasletle evlenilir; güzelliği için, malı için, soyu sopu yani nesebi için bir de dini için. Dindar olanı seçki elin, evin bereketlensin.' buyuruyor. Çünkü dindar hanım yemeğin başında olur, bereketli olur. Çayın başına varır bereketli olur, dolayısıyla bu bereket devam eder gider. Her bir ailenin temeli sağlam, Allah'ın razı olduğu, Peygamberin tavsiye ettiği hanımlardan eş seçebilirsek bu toplum sağlam bir toplum olur, hırsızlık, arsızlığın, dolandırıcılığın, tefeciliğin, her türlü gayri ahlaki, gayri meşru fiil ve davranışlardan uzak bir toplum olmuş olur." dedi.

"Sağlam bir ailenin temelini nikâh oluşturuyor"

Aileler ve evlilik üzerine Türkiye'de yapılan araştırmaların iç açıcı olmadığına dikkat çeken Müftü Topçu, "Toplumda boşanma sayıları, evlenme sayılarının önüne geçti. Yapılan veriler ve araştırmalarla bu durum ortadadır. Hatta uzmanların ifadelerine göre daha ziyade ayrılma hadisesi evliliğin ilk beş yılında gerçekleşiyor. Tabi bunun birçok sebebi var. Flört ediliyor, tanışma evresinden bahsediliyor. Yani bütün bunların haddi zatında Allah ve Resulünün istemediği bir beraberlik… Şunu da ifade etmek gerekir ki bu çok önemli, sağlam ailenin temelini aslında nikâh oluşturuyor. Nikâhsız birliklerinden aileler oluşmaz. Geçici hevesler oluşur, o da kısa bir süre sonra ailelerin çözülesine sebep olur ki bundan son derece kaçınmamız lazım." şeklinde konuştu.(İLKHA)









Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir