• DOLAR 32.443
  • EURO 34.849
  • ALTIN 2452.516
  • ...
Gaziantep'te halk Covid-19’a karşı dronelarla uyarılacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Son günlerde Coronavirus (Covid-19) vakalarının artış gösterdiği Gaziantep'te, Büyükşehir Belediyesi, salgının önüne geçmek için yeni bir uygulama başlattı. Belediye bünyesinde termal kamera ve anons sistemi ile donatılmış dronelardan oluşan tim kuruldu.

 

Kentin işlek caddelerinde uçurulan hoparlörlü dronelarla vatandaşları sosyal mesafeye uymaları, maske takmaları ve evlerinde kalmaları konusunda sesli olarak uyarıyor.

Kentteki banka, ATM, PTT, fırın ve alışveriş merkezi önlerinde oluşan sıralarla ve caddelerdeki aşırı kalabalıklarda sıklıkla unutulan maske kullanımı ve sosyal mesafe kurallarına uyulması için havadan dronelarla anons yapılarak vatandaşları uyarıldı.

Sistemin tanıtımı Gaziantep Valisi Davut Gül, Gaziantep milletvekilleri ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in katıldığı programla yapıldı. Kentin en işlek bölgelerinden olan Karagöz Caddesi'nde yapılan tanıtımda dronelar uçurularak vatandaşlara uyarı anonsları yapıldı.

Tanıtımın ardından gazetecilerle açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Türkiye için güzel bir uygulama başladığını belirtti.

Şahin, “Mümkünse meskende kal, çıkmak zorundaysan mesafeni koru ve maskeni tak. Dolayısıyla bütün şehirde, sosyal hayatın güçlü olduğu yerlerde drone ile bu mesajı veriyoruz. ‘Kendiniz, aileniz şehir ve dünya için maskeni tak, mesafeni koru’ diyoruz. Bu yüzden bu drone sistemiyle kendi oluşturduğumuz bir çalışma oldu. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi olarak yaptığımız yazılım ile aldığımız dronelarla birleştirdik bütün şehirde şu anda havada vatandaşları uyarıyoruz. Droneda termal kamera var. Maske takmayan birini direkt görüp de uyarabiliyoruz. Bu sesli mesajlar bütün caddelerde devam edecek. Türkiye için güzel bir uygulama. Amacımız çifte bayram yapmak, halkımızın için çalışmalara devam edeceğiz.” dedi.(İLKHA)









Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir