• DOLAR 32.483
  • EURO 34.833
  • ALTIN 2439.675
  • ...
Gençler sokağa çıkma izninin saatini yanlış, süresini yetersiz buldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Dünyayı etkisi altına alan Coranavirus (Covid-19) salgını nedeniyle Türkiye'de de virüsün yayılmasının engellemek amacıyla birçok tedbir alındı. Bu tedbirler kapsamında en çok etkilenen kesim ise yaşlılar, çocuklar ve gençler oldu.

Geçtiğimiz hafta sonu 65 yaş üstü ile kronik hastalığı olanlara, çarşamba günü de 0-14 yaş aralığındaki çocuklara tanınan sokağa çıkma izni, bugün de 4 saatliğine 15-20 yaş aralığındaki gençlere verildi.

Sokağa çıkmaları kısıtlanan 15-20 yaş grubundaki gençler, 11.00-15.00 saatlerinde getirilen serbestlik ile uzun bir aradan sonra dışarıya çıktı.

Covid-19 tedbirleri kapsamında sokağa çıkmaları yasaklanan 15-20 yaş grubundaki gençlere, bugün için 11.00-15.00 saatleri arasında izin verilirken, Gaziantep'te dışarı çıkan gençler, park ve bahçelere akın etti.

4 saatlik izni özellikle de parklarda geçirmeyi tercih eden gençlerin maske kullanımı ve sosyal mesafe kuralına kısmen dikkat ettikleri görüldü.

Parklarda oturarak güneşli havanın tadını çıkaran ve uzun zamandır görüşemedikleri arkadaşları ile bir araya gelen gençler, 4 saat sokağa çıkma izninin verilmesinin ardından haftalar sonra sokağa çıkmanın mutluluğunu yaşadı.

Kentteki park ve bahçeleri dolduran gençlerden kimileri yürüyüş yaparken kimileri bisiklet kullandı, kimileri de parklardaki çim ve banklarda oturarak uzun uzun sohbet etti.

Haftalar sonra dışarı çıkmanın sevincini yaşayan gençler, hava çok sıcak olduğu için kendilerine verilen iznin saatini yanlış bulduklarını belirterek, sürenin de yetersizliğinden yakındı.

“Temennimiz kısa bir süre içerisinde bu hastalığın bitmesidir”

Arkadaşlarıyla buluşan 16 yaşındaki Kadir Erdeğer, uzun bir sürenin ardından dışarı çıkabildiği için çok mutlu olduğunu belirterek, “Yaklaşık iki aydır evdeyiz. Okula gidip gelmeyi ve arkadaşlarımla dışarıda gezmeyi çok özlemiştim. Bahar geldi, hava çok güzel. Temennimiz kısa bir süre içerisinde bu hastalığın bitmesidir. Sokağa çıktığımız için hava almış olduk, dışarı çıktık, spor yapmış ve gezmiş olduk. Uzun bir aradan sonra arkadaşlarımızla gezmemiz çok iyi oldu.” dedi.

“Eski Ramazanları çok özlüyoruz”

İlk defa bu kadar uzun süre evde kaldığını ve bir Ramazan ayını evde geçirdiğini belirten 18 yaşındaki Hasan Hüseyin Koca ise şunları söyledi:

“Bu durumda eski Ramazanları çok özlüyoruz. Geçtiğimiz Ramazan aylarında camiye gidebiliyorduk, teravih namazımızı kılabiliyorduk ve Ramazan sıkıcı geçmiyordu. Bu Ramazan ibadetlerimizi evde de yapıyoruz ama evde yapılan ibadetler camideki manevi havayı vermiyor. Evde zamanda fazla geçmiyor. Ramazan ayının tadı çıkmıyor. İnsanlar bir araya gelemiyor ve birbirileriyle muhabbet edemiyor. Birbirlerinden mahrum kalıyorlar. Bu virüs insanlar çok yordu. Dört saat verilen sokağa çıkma izni çok az oldu. Yaklaşık iki aydır evdeyiz. Bugün hava da çok sıcak. Bu saatlerde değil de ikindi saatlerinde bu izin olsaydı daha iyi olurdu. Aylar sonra verilen iznin 4 saat ve bu saate olması gençleri yordu. Yetersiz ama dört saatlik dışarı çıkmak bile insana iyi geliyor. Temiz hava almak, biraz dışarı çıkmak tabi güzel diyor. Günler sonra evden dışarı çıkınca insan mutlu oluyor. Eski günlerimizi, okulumuzu çok özlüyoruz. O günlerin ve okulumuzun kıymetini bilmedik.”

“En çok okulumu ve arkadaşlarımı özledim”

Dışarı çıkmayı çok özlediğini belirten 18 yaşındaki Eray Şahin, “Evde artık çok bunaldım ve sokağa çıkmak istiyorduk. Evde nereye kadar oturacağız? Bu saatte sokağa çıkmamız biraz sıkıcı oldu. Çünkü hava çok sıcak ve sürede çok az. Sürenin daha fazla uzatılmasını istiyoruz. 4 saat değil de 8 saat gibi bir süre verilebilir. Günde farklı bir gün olabilir. Bu süreçte en çok okulumu ve arkadaşlarımı özledim.” şeklinde konuştu.

“Sokağa çıkma saati ve süresi biraz yanlış oldu”

17 yaşındaki Batuhan Üzümcü, uzun bir aradan sonra evden çıktığını ve çok mutlu olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

“Bu süreçte evde insan ister istemez sıkılıyor. Evde oyun oynamak ve ders çalışmak belli bir süreden sıkıcı geliyor. Evde etkinlikler yapmaya çalışıyoruz ama ister istemez canımız çok sıkılıyor. Dört saatlik sokağa çıkma saati ve süresi biraz yanlış oldu. Süre biraz daha fazla olsaydı, daha iyi olurdu. Yaklaşık iki aydır evdeyiz. Genç olduğumuzdan dolayı evde pek fazla durmak istemiyoruz. Bu dört saatlik süre keşke biraz daha uzun olsaydı. Bizim için iyi olurdu.”

19 yaşındaki İsmail Bolat da evde çok sıkıldığını, genç olarak sürekli dışarıda olmaya, okul ve mahalle arkadaşları ile gezmeye alıştığını belirterek, haftalar sonra dışarı çıkmanın tadını çıkardığını ifade etti.(İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir