• DOLAR 32.325
  • EURO 34.899
  • ALTIN 2412.713
  • ...
Gaziantep’te ihtiyaç sahibi vatandaşlara sıcak iftar yemeği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

On bir ayın sultanı olarak kabul edilen Ramazan ayı Türkiye genelinde olduğu gibi Gaziantep’te de bu yıl Coronavirus salgını nedeniyle sessiz geçiyor. Hüzün ve burukluğun bir arada yaşandığı bu Ramazan, toplu iftar yemekleri yapılamıyor.

Gaziantep’te her Ramazan ayında vatandaşlar, oruçlarını hep birlikte geleneksel olarak kurulan iftar sofrasında dualar eşliğinde oruçlar açılarak iftar sevincini aynı anda yaşıyordu. Şahinbey ilçesinin en eski yerleşim yerlerinden Kepenek Mahallesi'ndeki Şıh Meydanı’nda Şahinbey Belediyesi tarafından geleneksel olarak kurulan iftar sofrasına Ramazan binlerce vatandaş katılıyor, dualar eşliğinde hep birlikte orucunu açıyordu.

İftar öncesinde meydana kurulan platformda yapılan sohbetler, semazen gösterileri ve seslendirilen ilahiler ile vatandaşlar, manevi bir atmosfer altında iftar saatini bekliyor, ezanın okunması ile binlerce kişi aynı anda birlikte iftar sevinci yaşıyordu.

Ancak bu Ramazan ayında tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgını nedeniyle kent genelinde ve Şıh Meydanı’nda toplu iftar yemekleri ve iftar çadırları kurulamadı.

Her Ramazan ayında binlerce vatandaşa Şıh Meydanı’nda hayırseverlerle birlikte iftar yemeği veren Şahinbey Belediyesi, virüs nedeniyle bu yıl ise iftar yemeklerini ihtiyaç sahibi vatandaşların evlerine götürüyor.

Şahinbey Belediyesi bazı ihtiyaç sahibi vatandaşlara gıda kolileri ve sosyal market üzerinden destekler sağlarken, bu hizmetlerinin yanında da sıcak iftar yemeklerini vatandaşların evlerine ulaştırıyor.

“Her gün 2 bin kişiye iftar yemeği dağıtıyoruz”

Ramazan ayının ilk gününden itibaren ihtiyaç sahibi vatandaşlara yemek dağıtımının devam ettiğini belirten Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, “Her yıl Şehreküstü Konakları’nda ve Şıh Meydanı’nda on binlerce vatandaşımız ile birlikte iftarımızı açıp, teravih namazımızı kılıyorduk. Bu yıl Coronavirus nedeniyle toplu iftar yemekleri veremiyoruz. Ancak ekiplerimiz her gün 2 bin kişiye iftar yemeği hazırlayıp evlerine götürüyor. Böylece vatandaşlarımıza evlerinden çıkmadan iftar yemeği sunabilmiş oluyoruz. İnşallah bu kötü günler geride kaldığında yeniden Şehreküstü Konakları’nda ve Şıh Meydanı’nda daha büyük katılımlar ve organizasyonlar ile iftar yemekleri düzenleyeceğiz.” dedi.(İLKHA)







Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir