• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
​Gaziantep Umut Kervanı Ramazan yardımlarını sürdürüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Ramazan ayı öncesi "Hayat Birlikte Güzel" sloganıyla başlattığı yardım çalışmalarıyla fakir, mülteci ve muhtaç ailelere bir ay yetecek miktarda hazırlanan Ramazan gıda kolilerini dağıtan Gaziantep Umut Kervanı, yardım çalışmalarıyla yoksul ve mağdurların yüzlerini güldürüyor.

Üç aylarda başlattığı yardım dağıtımlarına Ramazan ayında hız veren Gaziantep Umut Kervanı, kentte binlerce aileye ulaştırdığı Ramazan kolisiyle muhtaçların temel ihtiyaçlarını gideriyor.

Şu ana kadar binlerce aileye gıda yardımı ulaştıran Gaziantep Umut Kervanı, Ramazan ayı boyunca da gelen yardımları maddi durumu düşük olan yetim, mülteci ve fakir ailelere bayram arifesine kadar dağıtacak.

Umut Kervanı olarak yetim, fakir ve muhtaç ailelere ulaşmak için ellerinden gelen her türlü gayret ve çabayı sarf ettiklerini ifade eden Gaziantep Umut Kervanı Başkanı Mustafa Özaslan, İLKHA’ya yaptığı açıklamada, Ramazan ayının başından bu yana yardım faaliyetlerine hız kesmeden devam ettiklerini belirtti.

Umut Kervanı olarak Ramazan ayının başında da ihtiyaç sahibi ailelere yardım kolileri dağıttıklarını hatırlatan Özaslan, “Artık Ramazan ayının sonuna doğru yaklaşıyoruz. İnşallah ihtiyaç sahiplerine gıda kolilerini ulaştırmak üzere çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Dolayısıyla yapmış olduğumuz çalışmalardan dolayı mutluyuz. Yardımda bulunduğumuz aileleri içerisinde dul, yetim ve öksüz olan ihtiyaç sahipleri de var. Hayırseverlerin bize teslim ettikleri emanetlerini Allah'ın izniyle yerlerine ulaştırdık.” dedi.

Hayırseverlere büyük görevler düşüyor

Özaslan, ihtiyaç sahiplerinin ihtiyaçlarını karşılamak için Umut Kervanı Vakfı’nı her yıl gibi olduğu gibi bu yılda hizmetlerine devam ettiğini belirterek, şunları söyledi:

“Fakat bu sene ihtiyaç sahiplerinin listesi çok kabarıktır. Dolayısıyla hayırseverlerin gıda yardımlarını ihtiyaç sahiplerine ulaştırırken hassas davranıyoruz. Bu sene imkânlarımızda kısıtlı olmasına rağmen ihtiyaç sahiplerine ulaşmaya ve yardımları aksatmadan ulaştırmaya çalışıyoruz. Tabi bu yıl virüsten dolayı da imkanlarımız biraz kısıtlı kaldı. Bu noktada hayırseverlerimize büyük görevler düşüyor. Tabi eğer hayırseverlerimiz, Umut Kervanı üzerinden yardımlarının ihtiyaç sahiplerine ulaşmasını isterlerse bizde onlara yardımcı olacağız. İnşallah Allah’ın katında yapılan yardımlar boşa gitmeyecektir.”

Virüs nedeniyle bu yıl ihtiyaç sahiplerinin listesi üçe katlandı

Umut Kervanı olarak Ramazan boyunca çok sayıda aileye yardım yaptıklarını anımsatan Özaslan, “Şu anda yardımlarımız devam ediyor. Ramazan ayının sonuna kadar da inşallah bu yardımlarımız devam edecek. Bu sene ülkemizde bir virüs olayı oldu. Söz konusu bu virüs dünyayı etkilediği gibi ülkemizi etkiledi. Mağdur olan, işten ayrılan, evi kira olan çoluk çocuğuna aş, ekmek götüremeyen insanlara da yardımcı olmak ve onlara da bir gıda kolisi ulaştırmak için çalışmamız devam ediyor. Bu sene virüsten dolayı yoğunluk oldu. Her sene normal yardımlarımız devam ettirirken bu sene ise ihtiyaç sahiplerinin listesi üçe katlandı. Dolayısıyla bizim de tüm ihtiyaç sahiplerine ulaşmamız mümkün değil. Kiracı olan, kirasını ödeyemeyen ve ihtiyaç sahibi olan mağdur insanların bizden talepleri var. Yoğun bir şekilde imkânlar doğrultusunda bu insanlara ulaşmaya çalışıyoruz. Bu virüs meselesi ülkemizi çok etkiledi ve dolayısıyla virüsün getirdiği mağduriyet gerçekten geçen yıllara nazaran daha çok mağduriyete neden oldu.

"Mağduriyetin giderilmesi için hayırseverlerin yardımlarına ihtiyacımız var"

Hayırseverlere yardım çağrısında bulunan Özaslan, “Bu mağduriyetin giderilmesi için hayırseverlerin yardımlarına ihtiyacımız var. Hayırseverlerin yardımlarını ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırmak gayretiyle bir çaba ve gayret içerisindeyiz. İnşallah hayırlara vesile olur. Bize gelen yardımların Ramazan ayının sonuna kadar dağıtacağız. Hayırseverlerin yardımlarını yerlerine ulaştırmak için elimizden gelen tüm gayret ve çabayı gösteriyoruz.” şeklinde konuştu. (İLKHA) 













Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir