• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
İkra Der`den Yasakçı Müdüre Tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - Konuyla ilgili İLKHA`ya konuşan İkra Eğitim Sağlık Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Van şube başkanı Necip İlbay, okula başörtüsüyle gitmek isteyen kız öğrencilere okul müdürü tarafından sarf edilen "Eğer başınızı örtecekseniz sizin boynunuzu koparacağım. Başınızı açmayacaksanız gidin İran`da okuyun" sözlerinin bir eğitimciye kesinlikle yakışmadığını söyledi.
 
İkinci Süleyman Demirel Vakası!
Okul müdürü Emin Güleryüz`ün sarfettiği sözlerin, Süleyman Demirel`in "İlla başörtüsüyle okumak istiyorsanız, gidin Suudi Arabistan`da okuyun" sözleriyle paralellik taşıdığını ifade eden İlbay, yaşanan bu olayın, 2013`ün Türkiye`sine yakışmayan bir tavır olduğuna dikkat çekti. İlbay, "Darbelerin üzerine gidildiği ve bunun gururla anlatıldığı bir dönemde utanç verici bu ifadeler, skandal mahiyettedir. Okulların, eğitim- öğretim yuvası olmaktan çıkarılıp zorbalık ve inanç düşmanlığının merkezi haline getirilmesini asla kabul etmeyiz. Allah`ın emri doğrultusunda tesettüre bürünen öğrenci ve öğretmenlerimize yapılan bu haksızlıklar biran evvel durdurulmalıdır. Bir şeyler öğrensinler diye öğretmenlere ve idarecilere öğrencilerini teslim eden ailelerin emanetlerini kimsenin tehdit etme hakkı yoktur. Öğretmen ve idareciler matematiği fiziği tarihi vs. anlatırlar, öğretirler. Bunun dışında öğrenciye kendi düşüncelerini empoze edemezler. Öğrencinin inancına müdahale etme hakkına kesinlikle sahip değillerdir." dedi.
 
Daha önce, bir benzeri Diyarbakır ve Şanlıurfa`da yaşanan başörtüsü mağduriyetini hatırlatan İlbay, mağdur öğretmenlere sahip çıkılmaması ve sorumlular hakkında herhangi bir işlemin yapılmamasının bu gibi olayların giderek artmasına neden olduğunun altını çizdi.
 
"Kamuoyunu Destek Vermeye Davet Ediyoruz"
İkra Der olarak yapılan bu hukuksuzluğu kesinlikle kabul etmediklerini söyleyen İlbay, sözlerini şöyle sürdürdü: "Okulda bir öğretmen ya da öğrenci bir suç işlemişse -ki biz başörtüsünü kesinlikle suç saymıyoruz- okul müdürüne düşen ilgili şahıslar hakkında tutanak tutularak ilgili birimlere bildirmektir. Yeni yönetmelikten cesaret alarak öğrenci ve öğretmenleri tehdit etmeye kimsenin hakkı yoktur. Şimdiye kadar hangi idareci; örneğin çok açık ve mini etek giydiği için yönetmeliğe uymayan diğer öğretmen ve öğrenciler hakkında yasal işlem başlatmıştır? Kesinlikle böyle bir şey olmamıştır. Biz İkra Der olarak sadece inançlılara ve inançlarının gereğini yerine getiren bu öğrencilere yapılan bu haksızlıkları kabul etmiyoruz. Mağdur öğrencilere ve velilerine destek veriyoruz ve kamuoyunu destek vermeye davet ediyoruz. Yetkililerden bu olayın üzerine gitmelerini ve bu gibi olaylara zemin oluşturan son yönetmeliği bir daha gözden geçirmelerini istiyoruz." (Fırat Arslan, Murat Dalgın - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir