• DOLAR 34.168
  • EURO 38.243
  • ALTIN 2924.05
  • ...
Ezher’den Ezber Bozan Açıklama  “FİLİSTİN DÂVÂSINA SAHİP ÇIKIN”
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL – Yüzyıllar boyunca Müslüman evlatlarının eğitim aldığı ilmin merkezi olarak tanınan ancak geçtiğimiz yıllarda İslam karşıtı bir darbeciyi destekleyerek zihinlerde darbe destekçisi olarak yer alan Ezher Kurumu yaptığı yeni açıklamasında ezber bozarak hakikati dile getirdi. Ezher Kurumu, İşgal rejimi makamlarının, işgal altındaki Batı Yaka'nın El-Halil kentinde bulunan Harem-i İbrahim'e ait vakıf arazilerine el koyma kararı ve Yahudileştirme faaliyetlerini kınayarak, uluslararası topluma Filistin davası konusundaki sorumluluklarını üstlenme çağrısında bulundu.

Ezher'den yapılan yazılı açıklamada, işgal rejimi makamlarının, işgal altındaki Batı Yaka'nın El-Halil kentinde bulunan Harem-i İbrahim'e ait vakıf arazilerine el koyma kararı ve Yahudileştirme faaliyetleri kınandı. Uluslararası topluma Filistin davası konusundaki sorumluluklarını üstlenme çağrısı yapılan açıklamada, uluslararası toplumdan ayrıca işgal rejiminin Filistin halkının hakları, toprakları ve kutsal değerlerine yönelik ihlallerini durdurmak için kesin kararlar almasını istedi.

Filistin'in dini ve tarihi eserleri ile Müslümanlar ve Hristiyanların kutsallarına karşı işgal rejiminin gerginliği tırmandıran politika ve açık ihlallerinin kesin bir dille reddedildiği belirtilen açıklamada, uluslararası kanunlara yönelik bu ihlallerin tüm dünyanın yeni tip koronavirüs (Kovid-19) mücadelesiyle meşgul olduğu bir zamanda yapıldığı aktarıldı.

İşgal rejimi Kanal 7 televizyonuna göre, işgal rejimi Savunma Bakanı Naftali Bennett, 3 Mayıs Pazar günü, Harem-i İbrahim'in geliştirilmesi projesi kapsamında buradaki vakıf arazilerine el konulması projesini nihai olarak onaylamıştı. Proje, Harem-i İbrahim'de engelli Yahudi ziyaretçiler için ayrı bir yol açılması ve asansör inşa edilmesi için El-Halil'deki Filistin topraklarına el konulmasını öngörüyor.

İşgal rejimi Başsavcısı Avichai Mandelblit de 21 Nisan'da El-Halil'deki Harem-i İbrahim'e ait vakıf arazilerine, "geliştirme ve genişletme projesi" gerekçesiyle "Yahudileştirme" ve "Yahudi yerleşim birimi inşa" planı çerçevesinde el koyma kararını onaylamıştı.

Filistin Vakıflar ve Din İşleri Bakanlığı da daha önce yaptığı açıklamada, işgal rejimi makamlarının ülkedeki yeni tip koronavirüs salgınını "bahane ederek" işgal altındaki Batı Yaka'da bulunan Harem-i İbrahim Camisi'ni tamamen kontrol altına almaya çalıştığı uyarısında bulunmuştu. AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir