• DOLAR 34.245
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2921.555
  • ...
İşgal güçleri Filistin Cephesi liderlerinden birini gözaltına aldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KUDÜS – Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, Şişteri, işgal altındaki Batı Yaka'ya bağlı Nablus kentinde işgal güçlerince gözaltına alındı.

Şişteri'nin gözaltına alınması sırasında, Filistinli gençlerle işgal güçleri arasında arbede yaşandı. Şişteri'nin gözaltına alınmasına engel olmak isteyen Filistinli gençler işgal rejimi askerlerine taş attı. Daha önce birçok kez işgal zindanlarında hapis yatan Şişteri, Nablus'ta Cephenin Filistin örgütleri koordine komitesinde üye olarak görev yapıyor.

RAMALLAH'TA BİR FİLİSTİNLİ TUTUKLUNUN EVİNİ YIKTILAR

İşgal altındaki Batı Yaka'da gayrimeşru bir yerleşimciyi öldürmekle suçlanan Filistinli tutuklu Kassam el-Bergusi'nin evi işgal güçleri tarafından yıkıldı.

Ramallah'ın batısındaki Kuber beldesini basan işgalcilere bağlı askerler, tutuklu Bergusi'nin dairesini oturulamaz hale getirdi. Yıkım tebligatı 30 Mart'ta iletilen ailenin evi, iş makineleriyle yapılan yıkımın ardından kullanılamaz duruma geldi.

Yıkım sırasında bölgedeki Filistinliler ile işgalciler arasında gerginlik yaşandı. İşgal güçleri evin yıkılmasına engel olmak isteyen Filistinlilere karşı gerçek ve plastik merminin yanı sıra göz yaşartıcı gaz da kullandı. Kassam Bergusi, 23 Ağustos 2019'da gayrimeşru bir Yahudi yerleşimcinin hayatını kaybettiği bir patlamaya katılmakla suçlanıyor. AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir