• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
VAN ESOB Başkanından halka, "Normalleşmeye katkı sağlayın" çağrısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Van'da hayatın normale dönmesi için gayretli çalışmalara destek olunması gerektiğinin altını çizen Berge, normalleşme için kaçınılmaz olan kurallara mutlaka uyulması gerektiğini hatırlatarak ana caddelerde büyük kalabalıklar oluşturan halkı daha duyarlı davranmaya davet etti.

"İran'daki salgın tehlikesinin Van'a ulaşması önlendi"

Erken alınan tedbirlerle Coronavirus'un İran'dan Van'a sıçramasının engellendiğini söyleyen Berge, "Valimiz Sayın Mehmet Emin Bilmez ve Emniyet Müdürümüz Sayın Ali Karabağ'ın, Coronavirus sürecinde, zamanında aldıkları tedbirler sayesinde İran'daki salgın tehlikesinin Van'a ulaşmasını engellemişlerdir. Ayrıca Van'da çok sayıda İranlı bulunmasına rağmen doğru ve yerinde kararlar alınarak virüsün şehrimizde yaygınlaşması önlenmiştir." ifadelerini kullandı.

Van halkını, güzel ve gayretli çalışmalara destek olarak, çabaları boşa çıkarmama adına kurallara uymaya davet eden Berge, bu konuda gerekli duyarlılığı gösteren başta Van Valisi Mehmet Emin Bilmez olmak üzere tüm sağlık ve emniyet çalışanlarına, bu zorlu süreçte görev yapan tüm kamu personellerine teşekkür etti.

"Cumhuriyet Caddesi volta caddesi değildir"

Berge, Cumhuriyet ve Maraş caddelerinin trafiğe açılmasının önemli bir adım olduğunu söyleyerek, "Sayın Valimiz Mehmet Emin Bilmez'in, biz STK ve meslek odalarının talebini dikkate alarak Cumhuriyet ve Maraş caddelerini yaya ve araç trafiğine açması kıymetlidir. Esnaf ve sanatkarımız, halkımız ve şehrimizin ekonomisi için bu caddelerin açılması önemlidir ancak suiistimal edilmemelidir. Özellikle Cumhuriyet Caddesi, volta caddesi değildir. Hele ki böyle bir süreçte vatandaşlarımızı, gereken duyarlılığı göstermeye davet ediyorum." şeklinde konuştu.

 "Maske ve sosyal mesafeye dikkat edelim"

Berge, "Sağlıkçılarımız canını dişine takmış Coronavirus ile bizim sağlığımız için mücadele ederken yeni vakalara sebep olmamamız gerekiyor. Zorunlu olmadıkça lütfen dışarı çıkmayalım, çıkılması durumunda ise kesinlikle maske takalım ve sosyal mesafeye dikkat edelim. Maskenin usulüne uygun olarak takılması gerekiyor ve bu çok önemli." ifadelerini kullandı.

"Esnafımız kesinlikle maskesiz hizmet vermemelidir"

Esnafın maskesiz hizmet vermemesi gerektiğine dikkat çeken Berge, "Mutlaka ve mutlaka maskeli olarak hizmet vermesi gereken esnaf ve sanatkarımız, işyerlerinde gerekli sayıdan fazla müşteri tutmamalıdır. Müşteri sırasıyla alınarak çıkan müşterinin yerine yeni müşteri alınmalıdır. Böyle yapılırsa insan yoğunluğunun önüne geçilecektir. Esnaf ve sanatkarımız asla maskesiz kalmamalıdır, maske temini konusunda da artık bir sıkıntı kalmamıştır. Maske satışı artık serbesttir ve esnafımız maske ihtiyacını kendisi sağlamalıdır." dedi.

 "Van en son normalleşen iller arasında olmamalı"

Halk olarak beraber tedbir alınması gerektiğine değinen Berge "Eğer gerekli kurallara uymazsak Türkiye genelinde birçok ilde normalleşme baş gösterecekken, Van'da normalleşme beklemeyelim, tam aksine daha fazla sıkı tedbirler bekleyelim. Herkesin büyük sıkıntılar yaşadığı bu zorlu süreç bitmez. Eğer her anlamda bir an önce normale dönmek istiyorsak, 'Bana bir şey olmaz' anlayışından kurtulmalıyız." sözlerini kullandı.

"Normalleşen bir Van istiyorsak kurallara uyalım"

Van'ın eski günlerine kavuşması için kurallara mutlaka uyulması gerektiğini ifade eden Berge, şunları söyledi:

"Van'da da hayatın normale dönmesini istiyorsak, herkesin yeniden eski günlerinde olduğu gibi sağlıklı günlere kavuşmasını istiyorsak, herkesin işinde-gücünde olduğu bir Van istiyorsak, okulların açıldığı bir Van istiyorsak, Coronavirus'ten kaynaklı yeni işsizliklerin yaşanmasını istemiyorsak, Covid-19'un daha çok insana bulaşmasını istemiyorsak, yakınlarımızın bu virüsten can vermesini istemiyorsak lütfen kurallara uyalım. Hem Van hem de ülkemizin Coronavirus salgınından kurtulması için el ele verip üzerimize düşeni yapmalıyız." (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir