• DOLAR 32.482
  • EURO 34.83
  • ALTIN 2442.57
  • ...
Kürdistan Sağlık Bakanı: Salgının yayılma tehlikesi kalmamıştır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Erbil

Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Politbüro üyesi Fazıl Mirani başkanlığında bir heyet, bugün başkent Erbil’de Kürdistan Sağlık Bakanlığı’nın ziyaret ederek Bakan Dr. Saman Berzenci ile görüştü.

KDP heyeti, salgın döneminde sergiledikleri performans ve özveri nedeniyle Sağlık Bakanlığına teşekkür etti.

Ziyaretin ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Dr. Saman Berzenci, “Koronavirüsü salgını konusunda Kürdistan Bölgesi’nin çok iyi bir yerde olduğunu söyleyebilirim. Mevcut durumda salgının yayılma tehlikesi kalmamış, vakalar kontrol altına alınmıştır” dedi.

Salgının hala dünyada ve komşu ülkelerde yayılmaya devam ettiğini ve Kürdistan’da buna karşı alınan önlemlere devam edildiğini hatırlatan Berzenci, “Bu nedenle Sağlık Bakanlığı’nın yaptığı uyarılar geçerlidir. Özellikle kalabalıktan uzak durma, sosyal mesafeyi koruma, mask eve eldiven gibi koruyucu ekipmanın kullanılması” diye konuştu.

Hayatın normale dönmesi için İçişleri Bakanlığı ile istişare halinde oldukları bilgisini paylaşan Dr. Saman Berzenci, “Koronavirüsü önlemleri kapsamında bugün yeni kararlar alınabilir. Bu kararlar günlük yaşamın normalleştirilmesine yönelik olacak” ifadelerini kullandı.

Son 5 gün içerisinde Kürdistan Bölgesi’nde pozitif vaka tespit edilmediğini belirten Sağlık Bakanı, “Bu çok sevindirici bir haber. Eğer daha uzun bir süre vaka tespit edilmezse salgının tamamen kontrol altına alındığını ilan edebiliriz” dedi.

Berzenci, vatandaşlara gösterdikleri hasasiyetten ötürü teşekkür etti.

Kürdistan Bölgesi’nde ilk koronavirüsü vakası 1 Mart 2020’de Süleymaniye’de tespit edildi. Sağlık Bakanlığı verilerine göre şu ana kadar 391 kişi virüs kaparken 5 kişi virüs nedeniyle hayatını kaybetti.

Kürdistan’da Covid-19’a yakalanan 366 kişi iyileşti. Şu an hastanelerde 20 hasta da gözetim altında bulunuyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir