• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Zindanda Ölüm Haberi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Kara kış dedikleri bu olsa gerek zemheri bir soğuk ve buğulu camlarda buz tutan solgun nefes gibiydi.

Mevsim musibetleri lapa lapa yağdığı bir zaman dilimi ocak ayı gece ansızın uyandı gördüğü rüyanın etkisinde yatağından fırladı su içmek istesede vazgeçip tekrar başını yastığa koydu ama nedense uyuyamıyordu sıkkın bir ruh haliyle yatakta kıvransada gördüğü rüya kendisini rahat bırakmıyordu. Sessizce ranzasından indi abdest alıp uzun uzun secdede kalıp ALLAH a sığınıp tevekkül etti.

Ağlayışlı bir ses tonu ile amin dediğinde dahada rahatlamıştı. Salihin ALLAH a olan imanı tamdı nitekim o kaza ve kadere iman etmişti.

Rabbinin tecellisine razı olmuştu. Bundan dolayıdır ki bir camii çıkışı göz altına alınıp zindana atılmıştı. En ağır işkencelere iftiralara uğramış uzun süren mahkemeler sonucu haketmediği haksız bir cezaya çarptırılmıştı. Zindan güzel yıllarını alıp götürmüş bir çok akrabasınıda kaybetmişti. Zindan çilesinde tüm bunlar yetmemiş gibi ailesinden çok uzaklara sevk adı altında sürgün edilmişti. Zaten çok az görüştüğü yaşlı hasta annesini ne zamandır göremiyordu. Annesinin yaşlı kalbi daha fazla acılara dayanamayıp yataklara düşmüştü.

oğlunu son kez görmek istesede vicdandan yoksun zavallılar bunu kabul etmemişti. bu durur salihi çok üzmüştü ve gece gördüğü rüyada bununla ilgiliydi. günlük zindanda yapılan ders halkasından sonra salihin durumu arkadaşlarının gözünden kaçmamıştı bu fark eden yaşlı  bir seyda uzun uzun zindan kardeşi salih ile konuşmuştu. üzüntü ve keder dolu olsada ölüm hayatın bir gerçeği olduğunu biliyordu annesinin vefat haberini öğrendiğinde acı ve gözyaşı ile ALLAH a hamd ederek hıçkırıklara boğuldu.

inne lillah ve inne ileyhi raciun ...!

Sedat Şeran ve Hacı Bayuncuk ağabeylerimizin annesine ithaf olunur...

Vedat Dayan / Bitlis

----------------------------------------------------------

Sevgili Genç Kardeşlerimiz!

Bir ay boyunca gelen tüm yazılar içerisinde en güzel yazıyı gönderen kardeşimize bir kitap seti veya kaset vb. bir set hediye edeceğiz. Posta ile yazı gönderecek kardeşlerimiz yazılarının “Ayın Yazısı” seçilmesi durumunda, bizimle iletişime geçebilirler. Fakat özellikle dikkat etmenizi istediğimiz iki nokta var. Birincisi; gönderdiğiniz yazıların tamamen size ait olması gerektiği, yazınızda alıntı cümleler varsa bunları belirterek göndermeniz. İkincisi ise adınızı, soyadınızı, yazıyı gönderdiğiniz memleketi ve yaşınızı mutlaka belirtmeniz gerekmektedir. Bu hayırlı çalışmaya (yarışmaya) tüm genç kardeşlerimizin katkıda bulunmasını bekliyoruz.

Doğrugenç sayfasında sizden gelecek karikatür ve mini bulmacalara da yer veriyoruz. İlginizi bekliyoruz.

Yayınlanmasını istediğiniz yazılarınızı dogrugenc21@gmail.com e-posta adresine mail olarak veya posta yolu ile gönderebilirsiniz.

Yazılarınızı eğer bilgisayarda yazıyorsanız bir sayfadan az olsun. El yazınızla gönderecekseniz bir beyaz kâğıdı aşmasın. Gönderdiğiniz mektuplara “Doğru Genç” için diye not düşürmeyi unutmayın.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir