• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
PKK`lıların Cenazeleri Diyarbakır`da
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Fransa`nın Paris kentinde düzenlenen saldırıda öldürülen PKK`nın kuruculardan Sakine Cansız ile 2 kadının cenazesi dün akşam saatlerinde Diyarbakır`a getirildi. Diyarbakır Havaalanı`na getirilen cenazeleri çok sayıda kişi karşıladı.

Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Söylemez`in cenazeleri, Türk Hava Yolları`nın (THY) Paris-İstanbul seferini yapan tarifeli seferiyle dün saat 16.30`da İstanbul Atatürk Havalimanı`na getirildi. Güvenlik önlemleri kapsamında gazetecilerin aprona çıkarak uçaktan görüntü almasına izin verilmedi.

Cansız, Doğan ve Söylemez`in cenazelerini taşıyan uçak, saat 18.45`te Atatürk Havalimanı`ndan Diyarbakır`a hareket etti. Uçakta, öldürülen 3 kadının aileleri, yakınları ve arkadaşları da bulundu.

Cenazeler ambulanslarla oluşturulan kortej eşliğinde Diyarbakır`ın Bağlar ilçesindeki özel bir hastaneye getirildi. BDP`nin parti otobüsünden çalınan müzik eşliğinde giden kortejde Sakine Cansız, Leyla Söylemez ve Fidan Doğan`ın fotoğrafları taşındı.

SAĞDUYU ÇAĞRISI

Öte yandan, konvoyda bulunan BDP`ye ait otobüsten kalabalığa sürekli sağduyu olmaları yönünde çağrı yapıldı. Zaman zaman örgüt lehine slogan atan kalabalığın, ölen kişilerin fotoğrafları dışında herhangi bir flama ya da pankart taşımaması dikkati çekti.

AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir