• DOLAR 32.585
  • EURO 35.013
  • ALTIN 2460.319
  • ...
Sokağa çıkma yasağının ilk gününde Gaziantep
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

İçişleri Bakanlığı tarafından yeni tip Coronavirus (Covid-19) salgını ile mücadele kapsamında 24 ilde 9 ve 10 Mayıs'ta uygulanacak sokağa çıkma kısıtlaması gece yarısından itibaren başladı.

 

Geçtiğimiz haftalarda 31 şehirde sokağa çıkma yasağı ilan edilirken bu hafta ise yasak 24 şehir için ilan edildi. Gaziantep’in de aralarında bulunduğu 23 büyükşehir ve Zonguldak'ta gece saat 24.00'ten sonra geçerli olan 2 günlük sokağa çıkma yasağının ilk gününde şehir merkezi sessizliğe büründü.

Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte Gaziantep adeta terk edilmiş bir kente dönüştü. Sokakta sadece polisler, yasak kapsamı dışında kalan sağlık ve işletme çalışanları vardı. Kentin sokakları, kedi, köpek ve kuşlara kaldı.

Sokağa çıkma yasağının ardından kentteki cadde, sokak ve meydanlar boş kaldı. 2 gün sürecek yasak nedeniyle şehrin en işlek noktalarından olan İncilipınar, Muammer Aksoy Bulvarı ve İstasyon Caddesi’ndeki yollar boş kaldı.

Gece boyunca da yağmurun etkili olduğu kentte sabah saatlerinde yağmur yerini açık havaya bıraktı. Sokağa çıkma yasağının ilk gününde vatandaşların genel itibariyle yasağa uydukları görülürken, kentin birçok noktasında yasağın etkileri hissediliyor. Ana yollar, sokaklar, caddeler ve en işlek olan bulvarlar ile parklar gibi kentin tüm noktalarındaki hareketlilik yerini sakinlik aldı.

15 Temmuz Meydanı, Balıklı Parkı Meydanı ve Kırkayak Parkı Meydanı yasak ile birlikte derin sessizliğe büründü.

Vatandaşların dışarı çıkmamasından dolayı sokak ve caddelerde kuş sesleri arttı. Vatandaşların yoğun olarak kullandığı pasaj, mağaza ve kapalı çarşıların bulunduğu Gaziler, Karagöz, Mütercim Asım ve Suburcu Caddesi gibi işlek caddeler ise boş kaldı.

Asırlardır bakır işlemenin yapıldığı ve çekiç seslerinin hiç susmadığı Bakırcılar Çarşısı'nda da sessizliğin hâkim olduğu görüldü.  Yine hafa içi başta olmak üzere özellikle hafta sonları ziyaretçi akınına uğrayan tarihi Antep Kalesi de sessizliğe bürünen mekânlar arasından yer aldı.

Yasak nedeniyle kentteki tarihi mekânların, meydanların, piknik alanları ve caddeler tarihinde belki de hiç şahit olmadığı kadar sakin geçiyor.

Kentin birçok noktasında önlem alan polis ekipleri de uygulama noktalarında, yasak kapsamı dışında olan vatandaşlardan kurum kimlik kartı veya çalışma belgesi istiyor.

Sokağa çıkma yasağı kapsamı dışında ve istisnai kapsamda olan vatandaşların geçişine izin verilirken bu özellikleri taşımayan vatandaşlar uyarılıp geri gönderiliyor. Gerekli görüldüğü takdirde ise 3 bin 150 TL ceza uygulanıyor.

Yasak kapsamında kentte zorunlu kamu hizmetlerinin sürdürülmesi için gerekli kamu ve özel sağlık kurum ve kuruluşları, eczaneler, su dağıtım yerleri, fırınlar, veteriner merkezleri ve sağlık merkezleri ile çiçekçiler açık kaldı.(İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir