• DOLAR 32.567
  • EURO 34.98
  • ALTIN 2448.287
  • ...
Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

İlçe kaymakamlığı ve Uluslararası Göç Örgütü işbirliğinde Şanlıurfa’nın simgesi isot üretimi yapılacak. İlkbaharın sonunda ekilen ve sonbaharda hasadı yapılan biber için 15 dekar alan hazırlandı. Yaklaşık 85 bin adet biber fidesi toprakla buluşturuldu. Biber ekilen tarlada incelemelerde bulunan ilçe Kaymakamı Ömer Dereci, Proje Ofisi Koordinatörü Fethi Üncal’dan yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.

 

Dikilen fidelere damlama sulama sistemi ile can suyu verildiğini kaydeden Dereci, artık üretilen isot, kurulan tesiste işleneceğini söyledi.

Dereci, “Viranşehir 880 bin dekar sulu arazisi ile çok bereketli bir ova. İlçede modern tarım yöntemleri ile tarım çeşitliliği ve ürün işleme zinciri konularında halkımıza model projeler sunuyoruz. Şu an uyguladığımız proje ile Şanlıurfa isotunu tarladan sofraya kadar sürecek bir işlemden geçireceğiz. Tarlamızda yetiştirdiğimiz biberleri inşaat çalışması biten bir diğer projemiz olan Yaş Sebze Kurutma Tesisinde kurutup, aynı yerde işleyeceğiz. Bu projemizle hem istihdamda katkı sağlayacağız hem de çiftçilerimize ve tarım lisesinde okuyan öğrencilerimize örnek bir proje olarak takdim edeceğiz.” dedi.

Yapılan projelerin istihdam odaklı olduğunu dile getiren Dereci, isotun başkenti Şanlıurfa’da farklı aromada ve hijyenik isot üretmeyi amaçladıklarını belirtti. (İLKHA)













Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız