• DOLAR 34.589
  • EURO 36.268
  • ALTIN 2924.093
  • ...
"S" plaka servis sahipleri, mağduriyetlerinin giderilmesini talep ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye Toplu Taşıma İşverenleri Sendikası (TTİŞ), Adıyaman Şube Başkanı Mahmut Bektaş Başkanlığında toplanan servisçiler, 16 Mart 2020 itibariyle başlayan kontak kapatma sürecinden bu yana mağdur olduklarını dile getirdi.  

Sendika tarafından Adıyaman Valiliği'ne verilen dilekçede, öğrencilerin uzaktan eğitimle ders görmeye başlamasıyla birlikte okullara öğrenci taşımasına ara verildiğini ve budan dolayı yaşanan mağduriyetin giderilmesi için yardım talebinde bulundular.

“Borçlarımız ertelenmelidir”

 Konuyla ilgili açıklama yapan Türkiye Toplu Taşıma İşverenleri Sendikası Adıyaman (TTİŞ) Şube Başkanı Mahmut Bektaş, mağdur olan üyelerinin, mağduriyetlerinin giderilmesini istedi.

Bektaş, “Şehir içinde ‘S’ marka dediğimiz okullara ve fabrikalara servis taşımacılığı yapan servisçi işverenlerimiz, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile 180 gün üzerinden ihale yapıldı. Ancak Covid-19 nedeniyle okulların kapalı olduğu 16 Mart'tan bu yana 3 aydır evde boş oturmamıza rağmen Milli eğitim tarafından herhangi bir hak ediş hiçbir üyemize yapılmamıştır.” dedi.

Araç muayene ve diğer vergilerde ödeme gecikmesi olan servisçilerden yasal faiz alınmaması gerektiğini belirten Bektaş, şunları söyledi:

“Boş duran okul servis araçlarının işverenlerimize maliyeti günden güne artıyor. İşveren üyelerimiz araçları çalıştırmadıkları halde çalışan şoföre aylık ödeme yapmak zorundadır. SGK, araçla ilgili tüm maliye ve vergileri, araç sigortası, araç muayenesi ve Milli Eğitim Müdürlüğüyle ihale yapılırken bankaya teminat mektubu bedelini yatırmak zorunda. İş olmasa dahi bunları her ay rutin yatıran servisçi, işvereni ve çalışan şoförlerimizin mağduriyetlerini gidermek için ve taleplerini sendika genel başkanımız Kemal Çetin'e ilettik. Adıyaman şubemizde başkan vekilimiz Mehmet Şahan ile yapılan toplantı neticesinde çıkan kararlar, servis çalışanlarımızın ve servis işverenlerinin, SGK, kredi borçları, maliye borçları, araç muayene süresinin uzatılması, süreleri geçenlerden yasal faizin alınmaması, Adıyaman Valiliği bünyesindeki Acil Afet Fonu’ndan veya İl Özel İdaresi bütçesinden ayrı ayrı işveren ve çalışanlarına araç desteği vermesi talebinde bulunacağız. Tüm meslektaşlarımızın sorunlarını rapor haine getirip, ilgili makamlara sunacağız.” (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir