• DOLAR 32.574
  • EURO 34.997
  • ALTIN 2460.99
  • ...
Başörtüsü sorunu Müslümanları derinden üzüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Köy Mezra ve Beldelerle Dayanışma Derneği (Köy-Der) Yönetim Kurulu, başörtüsü yasağına tepki gösterdi.

Basın açıklamasını Köy Mezra ve Beldelerle Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu adına Köy-Der Genel Başkanı Murat Güneş okudu.

Güneş, hükümetin 27 Kasım 2012`de Bakanlar Kurulu kararıyla İmam Hatip Okulları hariç Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda başörtüsünü yasaklayan bir genelge yayımlandığını hatırlattı.
Türkiye`de başörtüsü sorunun yıllardır gündemden düşmediğini ve AK Parti tarafından çözülecek vaadiyle tam tersine başörtüsü sorununu devam ettirdiğini söyleyen Güneş, başörtüsü sorununun tüm Türkiye halkını derinden üzdüğünü vurguladı.

Başörtüsü bir kangren haline dönüştü
Güneş, "Sözde İslam kaidelerine uygun olarak tasarlanmış bu proje uzaktan ve yakından İslam ideolojisiyle hiçbir ilişkisi yoktur. Tasarıyı hazırlayan ve onaylayanlar çocukların 15 yaşına kadar günahsız olduklarını ve bu yaştan sonra örtünmeleri gerektiğini düşünüyor olmaları herkesin onlar gibi düşünüp hareket edeceği anlamına gelmez. Bu düşüncede olan kişilere `Ağaç Yaş İken Eğilir` atasözünü hatırlatarak, İslam`ın terbiye yaşı ve şekli hakkında araştırma yapmalarını söylüyoruz" dedi.

Başörtüsü sorununun bir kangren haline geldiğini ve başörtüsüne yönelik herhangi olumlu bir adımın atılmadığını belirten Güneş, hükümetin başörtüsü sorununa sessiz, kör ve sağır kalmasının Müslümanları derinden üzdüğünü ifade etti.

İslam`ın mesnetsiz uygulamalardan uzak olduğunu ve neslin varisi olan çocukları en güzel bir biçimde eğitip kâinatın doğal ve sosyal hayatın tesisine hazırladığına değinen Güneş, "Bu şekilde toplumda huzur ve refah seviyesinin yükselmesini sağlıyor. Ancak insanlar kendi çarpık uygulamaları ile bu iradeyi baltalıyorlar. Ülkemizde yaşanan bazı olaylar bu uygulamanın bir tezahürüdür. Başörtüsü sorunu bunların başında gelmektedir. Halkımız yasakçı bir zihniyet sayesinde fazlasıyla ifsat edildi. Yıllardır bir kangren haline gelen başörtüsüne yönelik bir uygulamanın olmaması aksine gittikçe daha çok bu sorunun derinleşmesi, buna karşılık hükümetin sessiz kalması kör, sağır ve dilsiz olması Müslüman milletimizi derinden üzmektedir" ifadelerini kullandı.

Hükümet inançlı halkı hayal kırıklığına uğratmıştır
Hükümetin başörtüsü sorununu çözmek vaadiyle iktidar olduğuna dikkat çeken Güneş, hükümetin sorunu çözmek yerine konuya duyarsız kalmasından dolayı inançlı halkı hayal kırıklığını uğrattığını dile getirdi.

Güneş, "Üç dönemdir iktidarda olan AK Parti hükümetinin bu meseleye duyarsız kalması ve çıkardığı Milli Eğitim kılık kıyafet yönetmeliği ile sanki iktidarda 28 Şubat`çılar varmış gibi davranması onlara oy veren inançlı halkımızı hayal kırıklığına uğratmıştır. Acaba 28 Şubat`çılara emir veren ve AK Partiye emir verenler aynı derin güçler midir? Başbakanın tabiri ile `bu hükümet inançlı kesimin gazını almak için mi` iktidara getirildi. Evet, getirildi diyoruz. Geldi demiyoruz. İnanca yönelik hiçbir düzenlemenin yapılmaması ve yapılan düzenlemelerinde gaz almayla sınırlı kalması bize bunu dedirtiyor" şeklinde konuştu.

Çıkarılan yönetmelik yüzünden başörtüsüne yönelik saldırıların artırıldığını hatırlatan Güneş, "Bu uğursuz yönetmeliğin çıkmasıyla birlikte başörtüye yönelik saldırıların artması; son olarak Diyarbakır`da Evliya Çelebi İlköğretim okulunda başörtülü öğretmen Kadriye Sevgi Yılmaz`ın Okul müdürü Zeynel Abidin Demir`in alçakça tavrıyla sınıftan öğrencilerinin gözü önünde tartaklanarak çıkarılması tahammül edilecek derecede değildir. Buna benzer ve basına yansımamış daha da acı olayların yaşandığı milletimizin malumudur. Hükümetin bir an önce bu yönetmeliği geri çekmeli Müslüman milletimize layık inanç özgürlüğüne uygun başörtüsünü serbestçe giyilebileceği bir yönetmelik çıkartmalıdır" dedi.

Karma eğitim sistemi çocukların eğitimini olumsuz yönde etkiliyor
Okullardaki karma eğitime değinen Güneş, karma eğitim yüzünden çocukların ahlakının bozulduğunu belirterek, "Yıllardır ahlaksızlığın devam ettiği ülkemizde ve özellikle son on yılda gençlerimiz arasında okul çağında ki çocuklarımızın müptela oldukları ahlaksızlığın temel nedeni okullarda ki karma eğitimdir. Karma eğitim sistemi çocuklarımızın eğitimini olumsuz yönde etkilemektedir. Bu eğitim sisteminden biran önce vazgeçilmeli inancımıza gelenek ve göreneklerimize uygun Müslüman halkımıza yakışır bir eğitim sistemi oluşturulmalıdır" ifadelerini kullandı.

Son olarak hükümete çağrıda bulunan Güneş, "Hükümetten isteğimiz inancın önünde ki tüm engellerin kaldırılması buna bağlı olarak tesettürün hayatın tüm mekânlarında serbest bırakılması, başörtüsünün özgürleştirilmesi ve çocuklarımızın geleceği için okullarımızın şuanda içinde bulunduğu karma eğitimden vazgeçilmesi için biran önce gerekli çalışmaların başlatılması gerekmektedir" dedi. (M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir