• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Filistin Halkının Yeni Korkusu !
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Nablus`un doğusundaki Balata Mülteci Kampı ile Batı Yaka`nın kuzeyindeki Cenin Mülteci Kampı`nda geçtiğimiz günlerde Fetih üyeleri olduklarını söyleyen onlarca silahlı ve maskeli kişi gösteri yapmış, havaya ateş eden kimliği belirsiz silahlı kişiler Batı Yaka güvenlik birimlerini kendilerine kötü davranmakla, paralarına ve silahlarına el koymakla suçlamıştı.

Mahmud Abbas başkanlığındaki Filistin Özerk Yönetimi`ne bağlı güvenlik birimleri Cenin kentinde yaşanan olaylardan ve Fetih üyesi bazı şahsiyetlerin ortadan kaldırılmasının ardından Fetih`ten kovulan Muhammed Dahlan`a bağlı onlarca Fetih üyesini gözaltına almıştı.

Kendilerini "Fetih`in onurlu üyeleri" olarak tanıtan silahlı gruplar, Ulusal Güvenlik birimi başkanı Muhammed Duhan`ı Batı Yaka`yı Hamas Hareketi`ne teslim etmeye çalışmakla itham ediyor.

Filistinli analist Sırrı Semur, Filistin halkının iç içe geçmiş siyasi ve ekonomik birçok krizi birlikte yaşadığına dikkat çekerek, hangi gruptan gelirse gelsin halkın güvenlik karmaşası istemediğini ifade etti ve silahların sadece Siyonist işgalciye dönük olması gerektiğini belirtti. FEM

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir