• DOLAR 32.665
  • EURO 35.564
  • ALTIN 2511.529
  • ...
Hamas el-Fetih Yönetimine, Siyonist işgalcilere karşı "direnişe geçin" çağrısı yaptı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Sözcüsü Abdullatif el-Kanu, işgal altındaki Batı Şeria'nın ilhak projesi ile ilgili basın açıklaması yaptı.

Emperyalist Amerika ve işgalci Siyonistlerin sözde yetkililerince yürütülen Batı Şeria'daki bölgelerin haritalandırılması sürecine değinen Hamas sözcüsü el-Kanu, basın açıklamasında, "İşgal altındaki Batı Şeria'nın ilhak projesi, Filistin toprakları üzerinde uygulamaya koyulan Yahudileştirme planının en tehlikelisidir. Söz konusu ilhak projesi, Batı Şeria'nın topraklarının yüzde 38'inin çalınması ve Siyonist israilin Yahudi yerleşim merkezlerinin yüzde 70'i kadarına meşruluk kazandırılması anlamına gelmektedir." diye tepki gösterdi.

El-Kanu, el-Fetih Yönetimi'ne seslenerek Oslo Anlaşmasını feshederek artık sessizliklerini bozmalarını ve Siyonist işgal rejimini tanımaktan vazgeçerek işgal rejimine karşı direnişe geçmeleri çağrısında bulundu.

Trump'ın Siyonist işgal rejimi sözde Başbakanı Netanyahu ile 28 Ocak'ta Beyaz Saray'da düzenlediği basın toplantısında, Batı Şeria'daki yasa dışı Yahudi yerleşim merkezlerinin Siyonist işgal rejimi toprağı olarak kabul edilmesi ve işgalcilerin Filistin'e ait Ürdün Vadisi üzerindeki hakimiyetini sürdürmesi planı konusunda anlaşmışlardı.

Netanyahu, 2 Mart'ta yapılan erken seçim öncesi Batı Şeria'daki yasa dışı Yahudi yerleşim birimleri ile Ürdün Vadisi'ni "ilhak" vaadinde bulunmuştu. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir