• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
Kirli algıyı resmi veriler çökertti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kadın için en tehlikeli yer evi denildi… Hem de Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bürokratlarının hazırladığı raporlarda geçti bu ucube yaklaşım.

Salgın döneminde kadına yönelik şiddet tavan yapacak denildi.

“Dışarıda salgın içeride erkek şiddeti var” diyen feministler, peşi sıra basın toplantıları düzenledi. Hatta durumdan vazife çıkaran sözde bazı kadın dernekleri acil eylem planları yayımladı.

Kadını hedef alan, kadın kimliği üzerinden anneliği, aile ve yuvayı hedef alanların yürüttüğü algı bir kez daha çöktü. İçişleri Bakanlığı tarafından paylaşılan rakamlar kadının ait olduğu yerde daha mutlu ve güvende olduğunu ortaya koydu.

Coronavirus tedbirlerinin alındığı 11 Mart'tan bu yana kadına şiddet olaylarında büyük bir düşüş var. Bakanlık verilerine göre 19 Ocak-10 Mart tarihleri arasına kıyasla, Coronavirus tedbirlerinin başladığı 11 Mart-1 Mayıs tarihleri arasında, olay sayısında yüzde 11 azalış meydana geldi. Aynı dönemde sığınma evlerine yapılan başvurulardaki büyük düşüş de dikkatlerden kaçmadı.

Tüm bu verilere rağmen kadını dışarıya mahkum etmeye çalışanlar yaptıkları yanlışın farkına varırlar mı bilinmez ama toplumun sağlığı için salgın sonrasında da bu müfsitlere "en güvenilir yerin ev" olduğu muhakkak. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir