• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Eczaneler de vatandaşlar da maske bulmamaktan dert yanıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, maskelerin ücretli verilebileceği açıklamasının ardından ecza depoları tarafından gönderilmeyen maskeler, vatandaş ile eczacıları karşı karşıya getiriyor.

Ellerine ücretsiz maske ulaşmayan Siirtli eczacılar, bu durumu vatandaşlara anlatamadıkları gibi, maske bulamayan vatandaşların tepkisiyle karşılaşıyor.

 

“Maske talebini karşılayamıyoruz”

Halkın yoğun talebi karşısında gelen maskelerin yetersiz kaldığını belirten Musa Aydın, gelen maskelerin birkaç saat içinde tükendiğini söyledi.

Aydın, “Zaten büyük bir yoğunluk yaşıyoruz. Bir 10 dakika burada dursanız 100 kişinin gelip, maske sorduğuna şahit olacaksınız. Depolar her eczaneye 500 ile bin adet arsında maske bıraktığı için maske talebini karşılamamız biraz zorlaşıyor. Çünkü çarşı merkezinde bulunuyoruz. Çarşı merkezin oldukça yoğun bir kalabalık var. İnsanlar sanki salgın hastalık yokmuş gibi davranıyor. Gelen herkes maske var mı? Sorusunu yöneltiyor, stoklarda tükendiği için de maske sıkıntısı yaşıyoruz, talebi karşılayamıyoruz. Zaten işimizi bıraktık sadece maskeyle uğraşıyoruz.” dedi.

“Maskeler ücretli olacağından mı eczanelere verilmiyor bilemiyorum”

Eczacılar olarak maskenin nasıl tedarik edildiği ile ilgili hiçbir bilgilerinin olmadığının altını çizen Aydın, şunları söyledi:

“Ecza deposu bizlere maske getiriyor, bizde dağıtıyoruz. Maskenin bulunamaması devlet ile depolar arasındaki bir durumdur. Biz maske talep etmiyoruz, onlar getirip eczaneye bırakıyorlar. Bizlerde birkaç saat içerisinde gelen maskeleri dağıtıp bitiriyoruz. 2 gündür maske eczanelere gelmiyor, bu durumun maskelerin ücretli olacağı ile ilgisi var mı yok mu bilemiyorum.”

“Gelen maskeler yetmediği için vatandaşla karşı karşıya kalıyoruz”

Devletin maskeleri ücretsiz dağıttığı günden buyana çok sıkıntılı bir süreç yaşadıklarını dile getiren Özgür Beklin, depodan gelen maskeler sınırlı sayıda olduğu için çabuk tükendiğini, bu nedenle de eczacıların halkla karı karşıya kaldığını belirtti.

 Beklin, “Dün eczanemizde 200 kişiye maske verildi ve bu sadece 5-6 saat sürdü. Ondan sonra gelen her müşteriye yok çekmek zorunda kaldık. Gelen maskeler yetmiyor, buda bizi vatandaşla karşı karşıya bırakıyor. Çok zor bir durumda kalıyoruz. Bu sadece bize özgü bir durum değil, bütün eczanelerde aynı sıkıntı yaşanıyor. Maskelerin parayla satılacağı söylendi. İnşallah bu şekilde bir düzene gireceğine inanıyorum ama inşallah kontrol altında tutarlar ve maskeler eczanelerde satılır.  Çünkü bir bakıyorsunuz bakkallar manifaturacılar bile maske satabiliyor. Maske hijyenik bir ortamda satılmalı bu sağlanabilirse vatandaşta daha rahat maskeye ulaşabilecek. Böylelikle vatandaşla karşı karşıya kalmaktan biraz kurtulacağız.” ifadelerini kullandı. 

“Maske satışının yasaklanması baştan beri hataydı”

Son 15 gündür 2-3 bin civarında maske dağıtımı gerçekleştirdiklerini ve düne kadar da maske dağıtımı yapıldığını dile getiren Fatih Kılıçer, başından beri maske satışının yasaklanmasının hata olduğunu belirtti.

Kılıçer, “Depodan da maske gelmediği için de şu anda vatandaşa ‘yok’ demek zorunda kalıyoruz. Maskenin gelmeme sebebini tam olarak bizlerde bilemiyoruz. Depolarla görüştük ve onlara da ücretsiz maske verilmediğini belirtiyorlar. Maske satışının yasaklanması baştan beri hataydı ama kurallara uymak zorundayız. Maskelerin ücretli olması normal ama fiyatın ilgili bakanlıklarca belirlenmesi gerekiyor. Eczaneler bu konuda aracı durumundadır. Bizlere 4-5 TL’ye gelen maskeyi 2 TL’ye veremeyiz.” diye konuştu.

“Hangi eczaneye gitsem maske yok deniliyor”

Emekli olduğunu ve bütün eczanelere gidip TC kimlik numarası ile başvurmasına rağmen ücretsiz maske alamadığını dile getiren vatandaşlardan Nurettin Gündüz, “Maalesef bir türlü maske alamadım sürekli ‘ha gelecek ha gelecek’ deniyor. Hâlbuki Cumhurbaşkanımız bir açıklama yapmış ve maskeleri eczanelerden ücretsiz temin edebileceğimizi söylemişti ama hangi eczaneye gitsem ‘maske yok’ deniliyor. Ama ben bir yere gittim bana ‘bedava yok parayla satıyoruz.’ dedi. Yapacak bir şey yok, öleceğimize paramızla alırız daha iyi.” dedi.

(İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir