• DOLAR 32.455
  • EURO 34.749
  • ALTIN 2439.89
  • ...
Drone ile Covid-19 dezenfeksiyonu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

TEKNOLOJİ SERVİSİ

Yaşam mahallerini, açık ve kapalı ortamları Covid-19'dan dezenfekte etmek için kullanılabilecek UVC ışık teknolojisine sahip yeni bir drone geliştirildi. 

Aertos 120-UVC adlı drone, C-band ultraviole (UVC) ışık yayarak çalıştığı alanda yüzde 99'dan fazla dezenfeksiyon sağlıyor. Aertos 120-UVC’deki yenilikçi teknolojiler sayesinde drone, koronavirüs bulunan bir alana insanların girme gerekliliğini tamamen ortadan kaldırıyor. Bu sayede dezenfeksiyon işleri ile uğraşan insanlar enfekte olma riskinden kurtuluyor.

MAYIS’TA SATIŞTA

Drone ile özellikle hastane gibi mekanlarda işgücünden tasarruf sağlanarak çok büyük alanlar da kusursuz şekilde dezenfekte edilebiliyor. Üstelik bu yeni drone, sensörleri sayesinde diğer birçok drone’un ulaşamayacağı noktalara ulaşmayı başarabiliyor. 

Drone, 5 dakika boyunca bir yüzeyin yaklaşık iki metre üzerinde uçtuğunda, yaydığı ışınlarla 4 metrekarelik bir alanda dezenfeksiyon sağlıyor. Mayıs ayında satışa sunulacak drone, sağlık tesisleri, marketler, toplu ulaşım araçları, çalışma odaları ve okullar gibi kapalı mekanlarda rahatlıkla kullanılabilir.

Kaynak, İTO

Bu haberler de ilginizi çekebilir