• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Diyanet Bir-Sen: “Müslümanlara yapılan zulüm Ramazan ayında da devam ediyor”
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Doğu Türkistan’da ve Hindistan’da Müslümanlara yapılan zulmün Ramazan ayında da devam ettiğine dikkat çeken Türüt, Çin ve Hindistan hükümetinin Müslümanlara yaptıklarının bir soykırım uygulaması olduğunu belirtti.

Türüt, Doğu Türkistan’da Uygur Müslümanlarına ve Hindistan’da da sadece Müslüman olduğu için insanların ibadethanelerinin kapatıldığını, yakılarak kullanılamaz hale getirildiğini, evlerine baskınlar yapıldığını, sokaklar da dövüldüklerini, suçsuz yere zindanlara atılarak zulme maruz bırakıldıklarını hatırlattı.

Türüt, “Hindu milliyetçileri Delhi’de sokaklara çıkıp, Müslümanlara saldırıyor. Camilere, Müslümanların evlerine, dükkânlarına saldırıp yakıp yıkıyor, yağmalıyorlar. Sokak ortasında Müslümanları dövüyor, öldürüyorlar, diri diri yakıyorlar. Hindu hükümeti Müslümanları korumuyor, kanunlar Hindulardan yana. Güvenlik güçleri Müslümanları koruyacağına onların dövülmesine ve öldürülmelerine göz yumuyor. Müslümanlara zorla milli marş söylettirilerek kayda alınıyor ve yayınlanıyor. Bu zulüm bize yabancı değil. Müslümanların yaşadığı coğrafya da yapılan tüm insanlık dışı zulümler aynı. Myanmar’ın Arakan Bölgesi’nde, Bosna’da, Afganistan’da, Suriye’de, Çeçenistan’da, Filistin’de, Doğu Türkistan’da, Azerbaycan’da, Somali’de, Nijer’de, Bulgaristan’da, Yunanistan’da ve Müslümanların yaşadığı diğer coğrafyalardaki soykırım ve asimilasyon uygulamaları hep aynı. Bu bölgelerde Müslüman halka karşı yapılan ve artan insanlık dışı şiddet nedeniyle evsiz kalan ve yaşadıkları yerleri terk ederek mülteci durumuna düşen binlerce insan komşu ülkelere sığınıyor. Barınma, açlık, susuzluk, soğuk-sıcak hava ve salgın hastalık tehlikesiyle yaşamak zorunda kalıyorlar.”

“Mübarek Ramazan ayında bile Müslümanlara yapılan zulüm aynen devam ediyor.” diyen Türüt, şunları söyledi:

“Bu nedenle içimiz acıyor, onların acılarını hissediyoruz. Allah’ın merhametinin bu kardeşlerimizin üzerine olmasını diliyoruz. Gazabının ise, suçsuz ve masum kardeşlerimize zulüm yapan devletlerin zalim yöneticilerinin üzerine olması için dua ediyoruz. Zulümlerin yaşandığı bu ülkelerde merhamet kalmamış, insanlık onuru hiçe sayılıyor, vicdan kaybolmuş. Buralar da bilim insanları yok ediliyor. Müslüman kadınlara tecavüz ediliyor. Yapılan zulüm karşısında insanlığımızdan utanıyoruz! Allah, zalimleri mübarek Kahhar ismi şerifiyle kahreylesin. Maalesef İslam coğrafyasında Müslümanların sessizliği de din kardeşlerimize yapılan zulüm kadar ağır geliyor. Ramazan ayı geldiğinde Müslüman olduğunu hatırlayan İslam ülkelerine sesleniyorum. ‘Gelin bir kez olsun din kardeşlerinize sahip çıkın. Onların yaşadığı zulmü, adaletsizliği, hukuksuzluğu Avrupa Parlamentosu’nda, Birleşmiş Milletler de ve diğer uluslararası platformlarda gündeme getirin, kamuoyu oluşturun. Bu zulmün durması için harekete geçin.’” (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir