• DOLAR 32.404
  • EURO 34.813
  • ALTIN 2394.97
  • ...
İdari tutukluluk adı altında Filistinli esirlerin salıverilmesi engelliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siyonist işgal mahkemesi, idari tutuklu Filistinli esir Eşref Ebu Aram'ın Negev Çöl Hapishanesi'nden tahliyesine 2 saat kala esaret süresini 2 ay daha uzattı.

Gazeteci Eşref Ebu Aram'ın kardeşi Emir Ebu Aram, işgal mahkemesinin, idari tutuklu olan kardeşinin salıverilmesinin 3'üncü kez uzatıldığını belirtti.

İşgalci Siyonistler, Ürdün'de katıldığı bir kurs eğitiminden dönüşü sırasında Kerame geçişine vardığı esnada Gazeteci Abu Aram'ı alıkoyup idari ceza vermişti.

Siyonist işgal rejimi, 1945'te İngiliz manda yönetimi döneminde uygulanan "idari tutukluluk politikasını", Batı Şeria ve Gazze'yi işgal ettiği 1967 yılından sonra da sürdürmeye davam ediyor.

İdari tutukluluk zulmü nedir?

Siyonist işgal rejimi, "idari tutukluluk" adı altında Filistinlileri istihbarata dayalı 1 ila 6 ay esaret altında tutabiliyor.

Alıkonulan kişinin, kendi güvenliği için tehlike teşkil ettiğine karar verilmesi halinde işgal mahkemesi, suç isnadında bile bulunmadan esaret süresini 5 yıla kadar uzatabiliyor.

Filistin resmi kaynaklarına göre, işgal zindanlarında 500'e yakını idari tutuklu, 230'u çocuk olmak üzere 5 binin üzerinde Filistinli bulunuyor. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir