• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Görmez: Camideki Halılar Birliği Baltalıyor!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyanet camilerin iç dekorasyonlarını değiştirme kararı aldı. Başkanlık camilerde farklı renk ve desenlerde yer alan seccade halıların yerine aynı tip ve renk halıser döşenmesi için harekete geçti. Bu sayede cemaatin bir bütün halinde namaz kılması sağlanacak. Camilerde ibadet mekanlarının sorunlarını cemaatten ve dernek başkanlarından dinleyen Diyanet İşleri Başkanlığı yetkilileri radikal bir değişime imza atıyor. Yetkililer şikayet, dilek ve istekleri ele alarak camilerin iç görüntüsüyle ilgili değişiklikler yapma kararı aldı. Bu kapsamda öncelikle camaatin ibadetini gerçekleştirdiği halılar değiştirilecek. Farklı desenlerdeki seccade tipi halıların yerine daha fazla insan alacak ve aynı renk desende olacak olan halıserler döşenecek.

-SAFLAR DAHA SIK VE DÜZENLİ: Diyanet İşleri Başkanlığı yetkililerinin yeni düzenlemeyle insanlara camilerde daha çok yer açmayı hedeflediği öğrenildi. Başkanlık bu sayede cemaatin daha sık ve düzenli bir şekilde ibadet etmesini amaçlıyor. Çalışmalar bu kapsamda sürdürülecek.

-SAMİMİYETİ ORTADAN KALDIRIYORDU: Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, seccade halı sisteminin cemaat arasındaki samimiyeti ortadan kaldırdığını belirterek, “Seccade halılar yerini halıserlere bırakacak” dedi.

-SECCADE TİPİ BİRLİĞİ BALTALIYOR: “Biz namaza durduğumuz zaman omuzlarımız birbirine değerek ruhlarımız kaynaşarak ibadet ederiz” diyen Görmez, “Seccade tipi halı safları kişiselleştirerek aradaki o birliği baltalıyor. Oysa cemaat olmak bedenlerimizin ve ruhlarımızın birlikte olması, kaynaşması ile olur” şeklinde konuştu.

Star

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir