• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
"Karantina süreci felaket değil umut ve huzur getirecek"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DOĞRUHABER

Temiz Toplum Derneği Genel Başkanı Bilal Ay,  “Sosyal mesafe korunacak. Samimiyet kalkacak. İnsanlar teknoloji ile yeniden formatlanacak tarzında altı pek de doldurulmayan şeyler duyuyoruz. Evet zor bir süreçten geçiyoruz. Ancak bu bizi ne karamsarlığa itmesin. Evet, hiçbir şey eskisi gibi olmayacak ama daha güzel olacak inşallah.”diye konuştu.

"KÖTÜ SENARYOLAR KONUŞULMAMALI"

Kötü senaryolar düşünmemek ve dillendirmemek gerektiğini belirten Ay, “Bir şekilde koronavirüs sonrası dönemin daha kötü olacağı, çok farklı olacak gibi bir düşünceye alıştırılmaya çalışıyoruz. Oysaki yaşamakta olduğumuz bu süreç hepimiz için umut olabilecek bir süreç. Kendimize döndüğümüz, muhasebe yapabildiğimiz, kendimizi hazırlayabildiğimiz bir süreç. Bunun ilk meyvelerini de Ramazan ayında görüyoruz. Bu ayın ruhuna çok daha fazla yaraşır biraz Ramazan geçiriyoruz” şeklinde konuştu.

"AİLE KAVRAMINI YENİDEN KEŞFETTİK"

Bu süreçte ailenin öneminin daha fazla kavrandığını ifade eden Başkan Ay, “Aile kavramını tabiri caizse tam kaybedecekken yeniden keşfettik. Yeniden maaile birlikte zaman geçirmeye, birbirimizi anlamaya, dinlemeye başladık. Bağlarımıza yenilerini ekledik.  Sosyal mesafe bizi dışarıdan bir süreliğine koparttı ancak ailemize, sevdiklerimize daha sıkı bağladı. Öte yandan aslında bize ait olmayan, aslında ihtiyacımız olmayan birçok şeyin de hem ruhumuza hem de bedenimize yük olduğunun farkına vardık.” dedi.

SORUNLARI AŞMAMIZA YARDIM EDECEK

Somut ve elle tutulur bir umudun müjdesini verdiğini belirten Bilal Ay, “Bakın, bir süreç yaşadık/yaşıyoruz. Her şeyi değiştiren ama başkalaştırmayan bir süreç. Yıkan ama enkaz bırakmayan bir süreç. Bugüne ait sorunlarımızı aşmamızı sağlayacak bir süreç. Önce fazlalıklarımızdan arındık. Neler olmadan yaşayabileceğimizi gördük, anladık... İhtiyaç sanılan, olmazsa olmaz sanılan şeylerin yüklerinden özgürleştirdik kendimizi. İnancımızın gücüyle dirildik. Kulluk bilinciyle güçlü olduğumuzu, esasen aciz olduğumuzu yeniden far kettik.  Eve döndük. Köklerimize, cansuyumuza, yeni bir hikayeyi, kendimizden aldığımız güçle, yazacağımız bir sürecin başlangıcını yapıyoruz. Eve döndüğümüzde, toprağa sığınan, Anadolu toprağından, onun irfanından filizlenen bir tohum olduk adeta” diye konuştu.

7’DEN 70’E UMUDA YÜRÜYORUZ

Bu umudu destekleyen pek çok somut örnek olduğunun da altını çizen Ay, “Bunun kendi benliklerimizde görüyoruz. Bunu aile içinde görüyoruz. Bunu toplum olarak birlikte hareket edebilme kabiliyetinin verdiği güçte görüyoruz. Olumlu örnekleri çoğalmak kolay. Bunu Ramazan ayı vesilesiyle görüyoruz. Ancak onları çoğaltmaktan daha da önemlisi bu süreç bizlere yeni yeni örnekler yaşayacağımızı müjdeliyor. Bu yüzden umutluyuz. Adeta şoklandık. Kendimize geldik. Umuda yürüyoruz. 7'den 70'e birlikte yürüyoruz. Gençlerin bu sürecin itici gücü olduğunu biliyoruz” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir