• DOLAR 32.475
  • EURO 34.828
  • ALTIN 2438.495
  • ...
Bediüzzaman Uyarmıştı, Toplum Sapkınlığa Tahrik Ediliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Habertürk gazetesi, dünkü manşetinde yazar Ali Bulaç’ı “Bu kafayla çok kadın ölür” manşetiyle hedef gösterdi. Bulaç’ın Pazartesi günkü Zaman gazetesinde yayınlanan “Başörtülü aday yoksa oy da yok” başlıklı yazısını çarpıtarak, Bulaç’ı kadına yönelik şiddetin sorumlusu gibi gösteren Habertürk, konuyu bağlamından kopararak Bulaç’ı kadına şiddetin yanlısı gibi gösterdi.

“BUNLAR OLAYIN ÖZÜNÜ KAVRAYAMIYOR”

Sosyolog yazar Ali Bulaç, “Bunlar olayın özünü kavrayamıyorlar. Sadece Türkiye’de değil, Amerika’dan tutun da, dünyanın pek çok ülkesinde kadına yönelik şiddet artmaktadır. Bunun müsebbibi din ve gelenek değil, liberal kapitalist piyasanın bizzat kendisidir. Liberal kapitalist piyasa nasıl ki doğanın ve meyvelerin fıtratını değiştiriyorsa, insanın da genlerini bozmaktadır. Piyasa ekonomisi, erkek ve kadının dokusunu bozuyor. Ve bu bozulma sonucunda hiç tasvip etmediğimiz şiddet olayları, cinayetler yaşanıyor. Cinayeti işleyenlere ceza verilmesi gerektiği gibi, bunun sosyolojik, siyasi, zihinsel, fikirsel temellerine inilmesi gerektiği düşüncesindeyim” dedi.

KADIN ELBETTE ÇALIŞABİLİR AMA!..

Bulaç, “Ben kadının çalışmasına asla karşı olmadığım gibi, eşinin olmaması durumunda yahut eşinin hastalığı durumunda çalışmada önceliğin kadınlara tanınması gerektiği düşüncesindeyim. Bu durumlarda kadın çalışanın erkeğe tercih edilmesi düşüncesindeyim. Dolayısıyla kadının çalışmasına karşı değilim. İhtiyaç ve zaruret halinde kadın elbette ki çalışabilir. İhtiyacın olmadığı durumlarda ise kadının aslî vazifeleri için evinde olması gerektiği düşüncesindeyim” diye konuştu.

TOPLUM ÇÜRÜYOR, GİDİYOR!

Toplumun, televizyon gibi medya kanallarıyla sürekli olarak ‘tahrik bombardımanı’na tutulduğunu belirten Ali Bulaç, “Bediüzzaman Hazretleri der ki, ‘Batılı tasvir etmek, zihinleri idlaldir’ der. Dolayısıyla bu toplum devamlı olarak, zina yönünde, eşcinsellik yönünde, bir takım sapkınlıklar yönünde tahrik ediliyor. Kadın bedeni istismar ediliyor. Bu da toplumun bozulmasına, ailenin sarsıntı geçirmesine, eşler arasında huzursuzluklar çıkmasına sebebiyet veriyor. İslamiyet’in münker saydığı fiillerin kontrol altına alınması gerekiyor. Aksi halde toplum çürüyor, gidiyor” şeklinde konuştu.

ŞİDDETİN SEBEBİ, KADININ KIŞKIRTILMASI!

Bulaç, “Dünya genelinde kadınlar, erkeğe karşılık kışkırtılmasından dolayı şiddet görüyor. Ev kadınları da şiddet görüyor. Biz, bu noktada hem kadınların hem de erkeklerin eğitilmesi fikrindeyiz. Verilecek eğitimle şiddet vakaları azaltılır. Fakat bu modern eğitimle olacak değildir. Modern eğitim, usûl itibariyle kadın ve erkeği birbirine karşı kışkırtıyor ve çatışma meydana getiriyor. Bunların her ikisi de Allah’ın yarattığı kullardır. Bu eğitim felsefesini gözden geçirmek gerekiyor.”

Fahrettin Dede / Yeni Akit

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir