• DOLAR 32.465
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2441.5
  • ...
Filistin Sosyal Kalkınma Bakanlığı Vekili Hamad'tan Bakan Mecdelani'ye tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Filistin Sosyal Kalkınma Bakanlığı Vekili Gazi Hamad, Gazze'deki bakanlık çalışanlarının işlerinden çıkarılmasıyla ilgili basın açıklaması yaptı.

Açıklamada Hamad, Gazze'deki bakanlık çalışanlarını işlerinden çıkarması nedeniyle Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) Yürütme Konseyi Üyesi ve Filistin Sosyal Kalkınma Bakanı Ahmed Mecdelani'ye sert tepki gösterdi.

Gazi Hamad, "Bu karar, Bakan Mecdelani'nin, Gazze Şeridi halkına karşı içinde beslediği kötü niyet, ırkçılık ve nefretin derecesini gösteriyor." şeklinde konuştu.

Gazze halkının hukukunun hiçe sayıldığına dikkat çeken Hamad, bu kararın ilk olmadığı ve daha önce de Filistin Sosyal Kalkınma Bakanı Ahmed Mecdelani'nin Gazzelilere karşı böyle kararlar aldığına vurgu yaptı.

Mecdelani'nin düşmanca tavırlarının, siyasi başarısızlıklarını örtbas etme girişimi ve Filistin Halk Mücadelesi Cephesi'nin bir üyesinin talepleri doğrultusunda atılan adımlar olduğu değerlendirmesinde bulunan Hamad, "Filistin Sosyal Kalkınma Bakanı Ahmed Mecdelani söz konusu kararıyla bütün Gazze halkını terazinin bir kefesine, Filistin Halk Mücadelesi Cephesi üyesi Lüey el-Medhun'u da diğer kefesine koymuştur." ifadelerini kullandı.

Gazi Hamad, Bakan Mecdelani'nin, 2019'da göreve geldiğinde 100 Gazzeli işçiyi bakanlıktan uzaklaştırdığını ve Gazze'de yatırım ve kalkındırma projelerini hayata geçiren vakıfların projelerini durdurmaya yönelik vakıf yetkililerine baskı yaptığını belirtti. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir