• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
İran: Silah kısıtlamaları uzatılırsa nükleer anlaşmadan çıkacağız
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ABD'nin 8 Mayıs 2018'de nükleer anlaşmadan çekildiğini belirten Musevi, "Amerikalılar 8 Mayıs 2018'de nükleer anlaşmadan çıkarak BM Güvenlik Konseyi'nin 2231 sayılı kararını ihlal ettiler ve artık bu anlaşmanın üyesi değiller. ABD, uluslararası yükümlülüklere uymama konusunda karanlık bir geçmişe sahiptir. Onlar uluslararası ilişkilerde hukukun üstünlüğüne inanmadıklarını ve uluslararası hukukun en önemli ihlalcileri olduklarını ortaya koydular" ifadelerine yer verdi.

Musevi, "Amerikalıların yürüttü bu yaklaşımı tehlikelidir ve küresel düzeni bozacaktır. Çünkü uluslararası hukukun tüm ülkeler tarafından uyulması gereken kuralları vardır, ancak ABD bu taahhütlerin hiçbirine uymuyor ve çıkarlarının gerektirdiği yerde bunları ihlal ediyor" vurgusunu yaptı.

ABD'nin İran'a yönelik silah yaptırımını uzatma çabalarına atıfta bulunan Musevi, "Nükleer anlaşmayla çeşitli başarılara imza atıldı. İran'a yönelik Silah yaptırımlarının kaldırılması da bu başarılardan biridir. ABD, nükleer anlaşmadan yasadışı bir şekilde çıkmakla anlaşmanın tüm siyasi, ekonomik ve güvenlik kazanımlarını ortadan kaldırmaya çalışıyordu " diye konuştu.

Musevi, "ABD'lilerin bu konuda başarılı olacaklarını sanmıyorum. Onlar BM Güvenlik Konseyi'nin 2231 sayılı Kararını ihlal ederek, artık nükleer anlaşmanın ortağı değiller. Amerikalıların eylemleri uluslararası kurallara aykırıdır ve dünyanın ABD'nin baskısını kabul edeceğini ve BM Güvenlik Konseyi'nin 2231 sayılı kararını ihlal edeceğini düşünmüyorum" ifadelerinde bulundu.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü sözlerine ek olarak, "İran'a yönelik silah kısıtlamaları uzatılırsa nükleer anlaşmadan çıkacağız" diye konuştu. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir