• DOLAR 32.556
  • EURO 34.948
  • ALTIN 2440.38
  • ...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, bakanlık sitesinde Samsun-Sivas Kalın demiryolu hattı hakkında bir takım açıklamalarda bulundu.

Türkiye'nin ilk demiryolu hatlarından birisi olan ve 1932 yılında hizmete açılan Samsun-Sivas Kalın demiryolu hattının, 83 yıl hizmet verdikten sonra 29 Eylül 2015'te modernize edilmek amacıyla ulaşıma kapatıldığını anımsatan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, proje kapsamında, 378 km hattın tüm altyapı ve üstyapısının yenilenerek AB standartlarında sinyal sisteminin yapıldığını açıkladı.

"4 Mayıs günü hattımız, ticari deneme seferlerine başlayacak"

Ülkenin en büyük demiryolu modernizasyon projesinde deneme seferlerini başlattıklarını belirten Bakan Karaismailoğlu, "Şu anda da test sürüşlerimizi 2 lokomotif, 6 yük vagonu ve bir personel vagonu olmak üzere toplamda 500 ton yük ile devam etmekteyiz. Test sürüşlerini, 1 Mayıs itibariyle tamamlayarak 4 Mayıs günü hattımız, ticari deneme seferlerine başlayacak." ifadelerini kullandı.

"Hattın modernizasyonu kapsamında, 40 tarihi köprü restore edildi"

Karadeniz'in Anadolu'ya açılan iki demiryolu hattından biri olan ve Samsun Limanı'nı İç Anadolu Bölgesi'ne bağlamak amacıyla inşa edilen Samsun-Sivas Kalın hattının modernizasyonu kapsamında 40 tarihi köprünün de restore edildiğini dile getiren Karaismailoğlu, proje ile demiryolu alt yapısı platform genişliğinin 6.70 metre şeklinde zemin iyileştirmesi yapılarak yenilendiğini belirtti.

"Hat kapasitesinde yüzde 50'lik artış olacak"

Bakan Karaismailoğlu, 12 tünelde de iyileştirme çalışması yaptıklarını, hattın ray, travers, balast ve makas üst yapısının değiştirildiğini ve modernizasyon sonrasında hat kapasitesinde yüzde 50'lik artış olacağına dikkat çekti.

"Amaç, en hızlı ve en güvenilir hat taşımacılığı"

Bakan Karaismailoğlu, "Koronavirüs salgını nedeniyle güvenli taşımacılığa en çok ihtiyaç duyduğumuz bu dönemde bu hattı ticari deneme seferlerine açarak, vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını en hızlı ve en güvenli şekilde bu hat üzerinden taşımaya başlamayı da  amaçlıyoruz." dedi. (İLKHA)