• DOLAR 32.34
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2393.529
  • ...
İstanbul'da inşa edilen salgın hastanesinin yapımı hızla devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Atatürk Havalimanı'nda 9 Nisan tarihinde 184 dönümlük alanda yapımına başlanan ve 3 vardiya şeklinde 24 saat boyunca aralıksız olarak çalışmaların devam ettiği hastanenin inşaatında yaklaşık olarak 4 bin işçi çalışıyor.

 

Çoğunluğu yoğun bakım odası olmak üzere bin 8 yatak kapasitesine sahip olacak hastane, 70 bin metrekare kapalı alana sahip. İstenildiğinde tüm odaları yoğun bakım odasına çevrilebilecek olan hastane, aynı zamanda taşınabilir bir hastane olarak tasarlanıyor. Ameliyathane, triyaj odaları, MR odaları gibi imkânların bulunacağı hastane tam teşekküllü bir hastane özelliği de taşıyacak.

Coronavirus ile mücadelede önemli bir rol oynayacak olan hastanenin çatı inşaatlarının yüzde 80'i tamamlandı. Zemin ve döşemeleri ve elektrik aksamının da neredeyse tamamlandığı hastaneye pazartesi günü itibarıyla yataklar kurulmaya başlanacak.

Anadolu yakasında Sancaktepe'de aynı özelliklere sahip olan bir salgın hastanesinin daha yapımına devam ediliyor. Atatürk Havalimanı'nda yapımı hızla devam eden hastanenin 24 Mayıs tarihinde açılması bekleniyor. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir