• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan, tedavi gören hastalarla video-konferans yöntemiyle görüştü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Görüşmeyi Tarabya'daki Huber Köşkü'nden gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da eşlik etti.

İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa (İÜC) Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesinde Coronavirus (COvid-19)  tedavisi gören hastalarla sohbet eden Cumhurbaşkanı Erdoğan. Geçmiş olsun dileklerini iletti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, Covid-19 nedeniyle vefat edenlerin sayısının düştüğüne değinerek, şunları kaydetti:

Bu arada da hastanelerden özellikle taburcu edilenler onların sayısında ciddi bir yükseliş söz konusu. Bunlar tabii bizleri hep sevindiriyor. Tek korkumuz rehavet. Eğer olursa bizi ciddi manada sıkıntıya sokabilir. Onun için de diyoruz ki hiç rehavete girmeden inşallah bu işi hayırlısıyla götürelim. Tabii bu arada gerçekten Cerrahpaşa süreç itibarıyla bizleri hiç yalnız bırakmadı. Sürekli yanımızda oldu. Bundan dolayı da şahsım, milletim adına çok teşekkür ediyorum. Bu arada yine hocalarımızdan Kenan Midilli Bey'e ve Mert Kuşkucu Bey'e çok çok teşekkür ediyorum. Onları da bu destekleri sebebiyle unutamayız. Onu da özellikle ifade etmek istiyorum.

Görüşmede çalışmalarına ilişkin bilgi veren İÜC Rektörü Prof. Dr. Nuri Aydın da bu süreç sırasında üniversite hastanesini iki ayrı birime döndürdüklerini belirterek, koronavirüs olan hastalarla, olmayanları ayrı yerlerde takip ettiklerini söyledi.

Prof. Dr. Aydın, "Ameliyathanelerimizi yoğun bakıma çevirdik. Her ihtimale karşı kapasiteyi neredeyse yoğun bakımda iki katına çıkardık." diyerek, şu an itibarıyla 112 yoğun bakım yataklarının bulunduğunu aktardı. (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir