• DOLAR 32.646
  • EURO 35.422
  • ALTIN 2511.64
  • ...
Van esnafı sokağa çıkma yasaklarından ve kısıtlamalardan memnun
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

İçişleri Bakanlığı tarafından ilan edilen 3 günlük sokağa çıkma yasağının ilk günü geride kalırken, yasaktan muaf olanlar dışında, yasağı ihlal edenlere 3 bin 150 TL para cezası veriliyor.

Fırınların ve pastanelerin açık olacağı sokağa çıkma yasağı süresince, marketler hafta sonlarında kapalı kalacak.

 

Sokağa çıkma yasağını ve kısıtlamaları değerlendiren Van esnafı, yasaklardan dolayı memnun olduklarını, toplum sağlığı açısından yasakların olması gerektiğini ifade ederek, bu süreçte sipariş üzeri çalıştıklarını dile getirdiler.

Van'da 5 şubesi ile hizmet veren market yetkilisi Sadettin Siyahtaş, Coronavirus tedbirleri kapsamında alınan kararların ve uygulamaların faydalı olduğunu dile getirerek, sokağa çıkma yasaklarında sabah 09.00 ile 14.00 saatleri arasında mağazayı açabildiklerini, ama bu saatlerde müşterilerinin olmadığını ve evlere servis yaptıklarını belirtti.

"Kapanış saatleri uzatılırsa daha iyi olur"

Marketlerin kapanış saatlerinde değişiklik yapılmasının daha iyi olacağını söyleyen Siyahtaş, "Marketler saat 16.00 gibi kapatılırsa müşteriler açısından daha iyi olacağını düşünüyorum. Çünkü müşteriler Ramazan ayının da etkisiyle öğle saatlerine kadar yatıyorlar. Bu nedenle de bazen mağazanın kapanış saatini kaçırabiliyorlar." dedi.

Müşteriler mağdur olmasın diye sipariş ettikleri ürünü teyit etmek amacıyla müşterilerini defalarca arayıp ürünü ona göre götürdüklerini belirten Siyahtaş, "İnsanlar bu süreçte tabi ki kendi alışverişlerini kendileri yapmak istiyor. Ama dışarı çıkamadıkları için biz de marketler olarak elimizden geldiğince siparişleri yetiştirmeye çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

"Hangi şubemize yakınlarsa oraya yönlendiriyoruz"

Van genelinde 5 şube olarak hizmet verdiklerini anımsatan Siyahtaş, "Müşterilerimiz bizi aradıklarında hangi şube müşteriye daha yakınsa biz oraya yönlendiriyoruz. Böylece siparişi de zamanında yetiştirmiş oluyoruz." şeklinde konuştu.

"Bu salgının bir an önce bitmesi için Allah'a dua ediyoruz"

Ülke olarak bu salgından kurtulmamız için ve salgına yakalananların da şifa bulması için Allah'a dua ettiklerini söyleyen Nihat Avcı ise, Van'da 7 şube ile market hizmeti sunduklarını belirterek sokağa çıkma yasaklarının salgına karşı alınmış bir tedbir olduğunu ve bu uygulanmaları takdir ettiklerini dile getirdi.  

Avcı, "Marketlerin sokağa çıkma yasaklarında 09.00 ile 14.00 saatlerinde açık olması ve hafta sonlarında kapalı olması cirolarımızı yüzde yüz düşürüyor. Bu konuda sıkıntı yaşıyoruz. Harcamalarımızı da başka kaynaklardan ya da öz kaynaklarımızdan karşılamaya çalışıyoruz." ifadelerini kulandı.

Sokağa çıkma yasakları birkaç gün öncesinden ilan edildiği için vatandaşların ihtiyaçlarını karşılayabildiklerini, o yüzden yoğunluk yaşamadıklarını söyleyen Avcı, bu süreçte ticari anlamda mağduriyet yaşadıklarını, iş yapamadıklarını belirtti.

"Bu salgından dolayı herkes zarar edecek, önemli olan bu zararı minimize etmektir"

Bu salgının sadece Türkiye'ye değil bütün dünyaya yayıldığını hatırlatan pastane işletmecisi Ahmet Kazcı; bu süreçte herkesin zarar edeceğini, ancak önemli olanın bu süreci en az zayiatla atlatmak olduğunu söyledi.

"Parayı her zaman kazanabiliriz, sağlık daha önemli"

Kazcı, "45 gündür bazı dükkânlarımız kapalı, bizler de sipariş üzeri çalışıyoruz. Aldığımız siparişleri kuryeler aracılığıyla evlere ulaştırıyoruz. Bu şekilde az da olsa çarkımızı döndürmeye çalışıyoruz. Herkes gibi biz de zarar edeceğiz/ediyoruz. Ama önemli olan sağlıktır. Ülke olarak hep beraber inşallah bunu da aşacağız. Bu süreçte bize sabır lazım. Parayı her zaman kazanabiliriz ama sizin veya bir başkasının sağlığı giderse bunun telafisi olmaz." ifadelerini kullandı.

"Yıllarca müşterilerimiz bize geldi, bugün de biz onlara gidiyoruz"

Merkeze 25 kilometre uzakta bulunan yerlere bile bir kilogram baklavayı müşterilerine ulaştırdıklarını kaydeden Kazcı, "Yıllarca müşterilerimiz beze geldi, bugün de biz onlara gidiyoruz. Bu süreci beraber atlatacağız. Bu süreçte para bizim için ikinci plandadır. Biz bugün sadece hizmet ediyoruz." Dedi.

Kazcı, "İnsanlar evde iken çocuğun doğum günü vardır ya da eşinin canı tatlı istemiştir. Siparişleri müşterilerimize ulaştırıyoruz. Siparişlerini götürdüğümüz müşterilerimiz çok mutlu oluyorlar. Müşterilerimizi elimizden geldiğince memnun etmeye çalışıyoruz." şeklinde konuştu. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir