• DOLAR 32.444
  • EURO 34.769
  • ALTIN 2441.401
  • ...
MİT Belgeleri Mahkemede
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MİT, 12 Eylül davasını gören Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesine, 1977`deki kanlı ``1 Mayıs olayları öncesinde İstanbul Yeşilköy Havaalanı`na indikten sonra Intercontinental Oteli`ne yerleştiği iddia edilen yabancı ülke ajanları hakkında Müsteşarlık kayıtlarında herhangi bir bilgiye rastlanılmadığını`` bildirdi.

MİT, 1977`deki ``kanlı 1 Mayıs`` ile Gün Sazak`ın 27 Mayıs 1980`de öldürülmesine ilişkin mahkemenin yazısını yanıtladı.

Sazak cinayetine ilişkin İçişleri Bakanlığı da 2 sayfalık bilgi notunu mahkemeye yolladı.

MİT`in 7 Ocak 2013 tarihli yazısında, ``talep üzerine Müsteşarlık kayıtlarında yapılan araştırma neticesinde, 1 Mayıs 1977 olayları öncesinde İstanbul Yeşilköy Havaalanı`na indikten sonra Intercontinental Oteli`ne yerleştikleri iddia edilen yabancı ülke ajanları hakkında herhangi bir bilgiye rastlanılmadığı`` bildirildi.

Müsteşarlık, eski Gümrük ve Tekel Bakanı ve MHP Genel Başkan Yardımcısı Gün Sazak cinayeti konusunda ise 3 sayfalık bilgi notunu mahkemeye gönderdi.

Üst yazının buna ilişkin bölümünde, eylem öncesinde teşkilata intikal eden herhangi bir bilgi veya emare bulunmadığı ifade edildi ve mevcut bilgilerin, eylemin gerçekleştirilmesinin ardından derlenenlerden ve yakalananların emniyetteki ifadelerinden ibaret olduğu kaydedildi.
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir