• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Kürdistan Bölgesi heyeti Bağdat’ta çözüm arıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Erbil 

Irak hükümeti, petrol gelirini teslim etmediği gerekçesiyle 21 Nisan’da Kürdistan Bölgesi’ne ayrılan bütçeyi kesme kararı almıştı.

Kürdistan Bölgesi Başbabakanı Yardımcısı Kubad Talabani başkanlığında bir heyet, konuyu görüşmek üzere dün Bağdat’ta ulaştı.

Dün Irak Cumhurbaşkanı Berhem Salih ve siyasi parti liderleri ile görüşme gerçekleştiren heyet bugün de Irak Petrol Bakanı Samir Gazban ile bir araya geldi.

“Görüşmeden bir sonuç çıkmadı”

Rûdaw muhabiri Helkewt Aziz, “Kürdistan Bölgesi heyeti ile Irak Başbakan Yardımcısı ve Petrol Bakanı Samir Gazban arasındaki görüşme saat 11:00’da başladı. Toplantıdan edindiğimiz bilgilere göre taraflar herhangi bir sonuca ulaşamadı. Başbakan Yardımcısı Kubad Talabani’nin sözcüsü Semir Hewrami bize görüşmelerin devam edeceğini aktardı” dedi.

Irak tüm gelirleri istiyor

Irak Parlamentosu Maliye Komisyonu Başkanı Heysem Cuburi’nin Rûdaw muhabirine aktardığına göre, Irak hükümeti Kürdistan Bölgesi’ndeki tüm gelirlerin Bağdat’ta toplanmasını ve buradan yeniden vilayetlere paylaşılmasını talep ediyor.

Ancak Kürdistan Bölgesi hükümeti bu talebi reddediyor ve daha önce yapılan anlaşma gereği günlük 250 bin varil petrol iade etmeyi kabul ediyor.

Dünya genelinde petrol fiyatlarının da düşmesi nedeniyle ekonomik krizin iyice derinleştiği Irak’ta, hükümet bu açığı Kürdistan Bölgesi’nden taleplerini arttırarak kısmen de olsa kapatmak istiyor.

Semir Hewrami, Kürdistan Bölgesi heyetinin yeni kabineyi kurmakla görevlendirilen Mustafa Kazımi ile de görüşeceğini aktardı.

Kaynak; rudaw

Bu haberler de ilginizi çekebilir