• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Sokağa çıkma yasağının ardından polis ekipleri denetimlerini artırdı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

İçişleri Bakanlığı tarafından yeni tip Coronavirus (Covid-19) ile mücadele kapsamında, ilan edilen 3 günlük sokağa çıkma yasağı gece yarısından itibaren başladı.

Gaziantep’in de aralarında bulunduğu 30 büyükşehir ile Zonguldak'ta 3 gün geçerli olan sokağa çıkma yasağının ardından kent sessizliğe bürünürken, İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından da yasağın ihlal edilmemesi için denetimler yapılıyor.

Dün gece 24.00'dan itibaren belirli şartlar dışında 31 kent için sokağa çıkma yasağı getirilirken, kararın ardından Gaziantep’te vatandaşlar, yasağa uyarak evlerinde kaldı. Büyük bir sessizliğin hâkim olduğu kentte yapılan uyarılara rağmen yasağı ihlal edenler de oldu.

 

Sokağa çıkma yasağı uygulamasıyla birlikte polis ekipleri de kent genelinde denetimlerini artırdı. Polis ekipleri, şehrin pek çok yerindeki kontrol noktasında ise sokakta bulunan vatandaşları ve trafiğe çıkan araçları denetledi.

Uygulama noktalarında yayaların kimlik kontrolü yapılırken, trafik polisleri tek tek araçları durdurup izin belgesi kontrolü yaptı. Sabah saatlerinde sadece yasağı kapsamayan kamu ve özel kurumlarda çalışan kişilerin işe gitmesine izin verildi.

Uygulamalarda yasaktan istisna tutulan vatandaşların ve işyerlerinin dışında, kurallara uymayanlar ile yasağı ihlal edenlere para cezası kesildi.

Şehitkamil ilçesinin İncilipınar Mahallesi Prof. Dr. Muammer Aksoy Caddesi'nde uygulama yapan trafik polisleri tarafından durdurulan elektrikli bisiklet sürücüsü R.M’nin yapılan kimlik kontrolünde 20 yaş altı olduğu tespit edildi.

R.M’ye sokağa çıkma kısıtlaması ve yasağına uymadığı gerekçesiyle polis tarafından tutanak tutuldu. Yapılan işlemlerin ardından sokağa çıkmaması konusunda da uyarılan R.M, ikinci kez sokağa çıkma kısıtlamasına uymaması halinde cezai işleme tabi tutulacağı belirtildi.

İşlemlerin ardından R.M. ağabeyi ile birlikte elektrikli bisikletine binerek eve gitti.

Polis ekipleri, şehrin kalabalık cadde ve sokaklarındaki denetimlerini aralıksız olarak sürdürmeye devam ediyor. (İLKHA)











Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir